מבשלים בכיף אוסף מתכונים משפחתיים. בלוג שנולד תוך כדי למידת הבישול והאפייה, מתכונים, הסברים, טיפים וטריקים שיהפכו את החיים במטבח ובבית לפשוטים יותר.
מתכון עוף בנינג'ה
עוגיות שמרים קינמון - קינמונים
בדרך כלל התבנית הזו מופיעה ביום שישי בצהרים וממלאת את המטבח בניחוח מחמם לב,
המצרכים:
חצי קילו קמח
כפית שטוחה שמרים יבשים
60 גרם מרגרינה /או חצי כוס שמן
כוס וחצי מים חמימים
למילוי:
3 כפות חמאה/או מרגרינה מומסת
חצי כוס סוכר חום
4 כפות קינמון
לרוטב:
4 כפות סוכר וחצי כוס מים, להרתיח עד שהסוכר נמס. לקרר בטמפ' החדר.
אופן ההכנה:
מרק עדשים
החורף כבר פה, הלילות והימים הולכים ומתקררים, ובמיוחד בתקופה הזו שישראל במלחמה אנחנו מחפשים את האוכל הפשוט המנחם כזה שקל להכין, שמחמם ומנחם.
אז הכנו מרק עדשים, במקרה הזה עדשים חומות אבל אפשר להכין את המרק מעדשים ירוקות,מתכון קציצות בקר ואפונה
ימים קשים עוברים על ישראל והרגעים הגדולים שלנו מתגלים דווקא ברגעים האלו, שכולם מתאחדים ועשרות ידיים נהיות פתאום ליד אחת, יד שלוקחת חלק בעזרה במשקים החקלאיים, יד שמסייעת באריזה שינוע פריטים לחיילים, למפוני העוטף,למפוני גבול הצפון, יד שמבשלת ואופה כמויות ולא תשמעו מילה אחת של תלונה, זה הרגע שכולם יודעים שכל יד חשובה.
עוגה בלי גלוטן- עוגת תפוז שיש
נתחיל בעובדה שאף פעם לא חשבתי שעוגה שהוכנה מקמח ללא גלוטן יכולה להיות טעימה,
הופתעתי לטובה ומה שעוד יותר מפתיע הוא שאם לא הייתי אומרת אף אחד לא היה משער בכלל שהעוגה היא ללא גלוטן.
העוגה הוכנה מקמח תופח ללא גלוטן של FREE אבל אפשר להכין גם עם קמח תפוחי אדמה או קמח שקדים.בעיקרון היה מדובר על עוגת תפוז בהירה אבל הרגשנו שצריך טוויסט וגיוון אז שיישנו אותה עם קצת קקאו שרק הוסיף מראה מיוחד ומושך יותר ביחד עם ציפוי השוקולד.
המצרכים:
7 ביצים מופרדות (חלמון-חלבון)
1 ורבע כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוז טרי
רבע כוס מים בטמפרטורת החדר
1 ורבע כוס קמח תופח או קמח תפוחי אדמה
חצי שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
3 כפות קקאו לרוצים עוגת שיש.
כל המצרכים נמדדו בכוס מידה חד פעמי שקוף
אופן ההכנה:
בקערה נקציף את החלמונים עם רבע כוס סוכר וסוכר וניל. לאחר שהכל התאחד מוסיפים לאט את השמן וממשיכים להקציף לפחות 5 דקות לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה, לסרוגין נוסיף את מיץ התפוז.
שימו לב❤הבלילה צריכה להיות במרקם של מעין גבינה רכה . אם הבלילה נראית קשה מידי יש להוסיף מים. הדרך הטובה לבדוק מרקם היא עם כף אם הבלילה נוזלת באופן חלק זה מצויין, אם נראית גושית יש להוסיף מעט מים. ולהקציף.
ממשיכים להקציף עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
מקציפים את החלבונים, כשמתחיל להיווצר בועיות קצף יש להוסיף את כוס סוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף לבן מבריק ויציב.
טיפ לקצף יציב ויפה: להוסיף כמה טיפות מיץ לימון טבעי אחרי שלב הוספת הסוכר.
השלב הבא איחוד תערובות:
מוסיפים את הקצף הלבן לתערובת החלמונים ומערבבים להטמעה מלאה.
יוצקים לתבנית משומנת ומקומחת
חד פעמי / תבנית 26 / 2 אינגליש קייק .
אם רוצים בסגנון עוגת שיש יש להשאיר מעט מהתערובת בקערה ולהוסיף עד 3 כפות קקאו ולערבב היטב. ליצוק על העוגה ובעזרת כף להטמיע מעט בבצק הלבן. לא לערבב יותר מידי כדי שישמרו גוונים ברורים.
אפיה : תנור חם בחום של 160 עם טורבו כשעה.
שימו לב❤כל תנור מתנהג אחרת וכך גם כל תבנית , זמני האפייה משתנים משמעותית. לא חייב טורבו אפשר רגיל. תאפו כמו עוגה רגילה אבל
🛑לא פותחים את התנור לבדוק לפני תום 40-45 דקות !
אם רוצים ציפוי שוקולד : שמנת מתוקה אחת מחוממת מעט במיקרו עם שוקולד ללא גלוטן-
גלסאז' זהו ציפוי מבריק וצבעוני ששופכים על העוגה והמשווה לה מראה יוקרתי ומאוד יחודי. לגלסאז' קמו גרסאות רבות רובן מצריכות להשקיע לא...
-
הפרי הכתום והיפיפה הזה הופך לריבה ריחנית בעלת צבע זוהר וטעם נהדר. איך להכין ריבת מנגו מוצלחת ? המצרכים: מנגו - כמה שרוצים סוכר - יחס הח...
-
קשה מאוד לעבור ליד מגש של עלי גפן עם ניחוח לימוני מעט ולא לחטוף מהמגש איזה ממולא אחד, ככה על הדרך. ורק שתדעו שיש כמה וכמה סוגים של מילויים...