בבית אנחנו קוראים להם קינמונים !
בדרך כלל התבנית הזו מופיעה ביום שישי בצהרים וממלאת את המטבח בניחוח מחמם לב,
בדרך כלל התבנית הזו מופיעה ביום שישי בצהרים וממלאת את המטבח בניחוח מחמם לב,
היום היא מסמלת ניחוח של געגוע לשקט.
הפעם האחרונה שבה הוכנו קינמונים היה ב-6-10-23 יום שישי בצהריים ניחוח הקינמון אפף את המטבח
גם למחרת בשבת בבוקר 7-10 כשכולנו התעוררנו לאסון נוראי. זה היה בלתי אפשרי להנות ממשהו
באותו יום ובימים שבאו אחריו.
מנסה להפוך את ההכנה למשהו חיובי , אז קינמונים הפכו לעוגה האידאלית למשלוח לכל מקום
שרק חיפשו עוגה לחיילים. העוגה יכולה להיות גם פרווה כך שהיא מושלמת.
להיכנס למטבח ולהוציא כמויות של קינמונים מחממי לב בלילות קרים כאלו
זו גם דרך להתגבר, לפחות מנסה.
המצרכים:
חצי קילו קמח
כפית שטוחה שמרים יבשים
60 גרם מרגרינה /או חצי כוס שמן
כוס וחצי מים חמימים
למילוי:
3 כפות חמאה/או מרגרינה מומסת
חצי כוס סוכר חום
4 כפות קינמון
לרוטב:
4 כפות סוכר וחצי כוס מים, להרתיח עד שהסוכר נמס. לקרר בטמפ' החדר.
אופן ההכנה:
מכניסים את החומרים לקערה , קמח ושמרים מערבבים היטב, מוסיפים מים ואת המגרינה מערבבים
ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד, אם נדבק להוסיף כף שמן.
להתפיח את הבצק מכוסה והמקום חמים כחצי שעה.
לאחר מכן לחלק את הבצק לחצי לפתוח כל על ולהשתדל שיהיו שוליים ישרים, למרוח על עלה את
תערובת המילוי לגלגל לרולדה לסגור את שני הקצוות , ואחרי זה לגלגל שוב את כל הרולדה.
להניח לבצד ל10 דקות. כך גם את החצי השני של הבצק.
לחתוך כל רולדה לפרוסות בערך בעובי של שתי אצבעות, להניח בתבנית ועליה נייר אפייה.
לשמור מרחק בין הקינמונים לפחות 2 סנטימטר, הם צריכים מרחב לתפוח.
לכסות בשקית ולהתפיח חצי שעה.
להכניס לתנור חום של 170 בערך כ- 30-40 דקות עד שנאפה היטב, כשהעוגייה
מקבלת צבע שחום למעלה או 10 דקות לפני סיום האפייה מברישים את העוגיות ברוטב
אפשר גם עם כפית למזוג מעט על כל עוגייה וגם בצדדים.
בסיום האפייה מוציאים והרי לכם קינמונים ריחניים.