עלי גפן ממולאים - יפרח

קשה מאוד לעבור ליד מגש של עלי גפן עם ניחוח לימוני מעט ולא לחטוף מהמגש איזה ממולא אחד, ככה על הדרך.
ורק שתדעו שיש כמה וכמה סוגים של מילויים וטעמים אפשר לומר אפילו שלכל איזור יש את הטעם האופייני לו
ואפילו את הצורה האופיינית, אבל על דבר אחד מסכימים כמעט כולם,
עלי הגפן למילוי צריכים להיות עלי גפן צעירים ולמה?
עלי הגפן הצעירים פחות סיביים מהעלים הבוגרים וזמן הבישול קצר יותר.


המשקיענים יאספו את עלי הגפן מיד בתחילת האביב ויקפאו לשימוש במשך השנה,
ובכל זאת מה נעשה אם חשקה נפשנו בעלי גפן ממולאים ואין עלים טריים בנמצא?
יש פתרון עלי גפן משומרים שניתן להשיגם בצנצנות זכוכית כמעט בכל סופרמרקט,
העלים משומרים במי מלח שזו בעצם האופציה העממית לשימור העלים.
אריזה עולה כ-16 ש"ח מחיר מצויין, כמות העלים הגדולה שמגולגלת בפנים, כ-80 עלים.
עלי גפן משומרים

מאחר ועלים הושרו והשתמרו במי מלח כדאי מאוד להניח אותם בקערה ולמזוג עליהם מים רותחים,
גם ירכך את העלה וגם יוציא מעט מהמליחות.
משרים רק את העלים שמשתמשים בהם, כל היתר להשאיר בצנצנת ולשמור במקרר עם הנוזל.

אופן ההכנת המילוי:
כוס אורז שטוף
תבלינים - לפי הטעם, פפריקה אדומה, טיפה כמון. מומלץ להוסיף בהרט
מעט בשר טחון (לא חובה)

את האורז מטגנים קלות בשמן, ומוסיפים את הבשר טחון לטיגון קל בלבד.
מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מניחים להתקררות מלאה.

ונתחיל למלות:
את עלי הגפן פורסים על משטח ישר, הצד החוספס פונה כלפי מעלה (לכיוונכם) וגבעול העלה מרוחק מכם.
אם הגבעול ארוך יש לחתוך אותו.

מניחים מעט מהמילוי לרוחב העלה, מעין פס ישר של מילוי, ומתחילים לגלגל מכיוון הגבעול ואליכם ומהדקים .
כשהמילוי בפנים ואתם במחצית העלה מקפלים את הצדדים של העלה פנימה וממשיכים לגלגל,
תקבלו עלה גפן בצורת אצבע.

אופן הבישול:
מצרכים: מים מורתחים, חצי כוס שמן, עגבנייה, כף מיץ לימון.

בתחתית סיר הבישול נניח עגבניה פרוסה ועליה נניח בזהירות את עלי הגפן המגולגלים, שמרו על כיוון אחד,
מילאתם ששיכבה הניחו מעליה באותו הסדר את השכבה הבאה.
לאחר שכל עלי הגפן בסיר, הניחו בתוך סיר עלי הגפן מכסה קטן של סיר אחר או צלחת עמידה בחום,
צקו מים רותחים מיץ לימון וכחצי כוס שמן, הנוזלים צריכים להיות עד  למעל עלי הגפן.
התחילו לבשל, רתיחה אחת על אש גבוהה ולאחר מכן בישול איטי על אש נמוכה,
מידי פעם בודקים אם צריך מים מוסיפים בלי להרים את המכסה הקטן.

מבשלים לפחות שעתיים וחצי בסיר מכוסה ולאחר מכן בסיר חצי מכוסה עד לאידוי לפחות כמחצית מכמות הנוזל.

קצת הסברים:
-למה צריך מכסה סיר קטן או צלחת מעל העלי גפן? כדי למנוע תזוזה של העלים הסיר, וצריך לשים לב
לא מערבבים בכלל ולא מרימים את המכסה הקטן גם אם מוסיפים מים להוסיף מסביב. 
עלי הגפן אוהבים להתבשל לאט ובלי הפרעה.
- אפשר להקפיא עלי גפן ממולאים? כן, יש להניח את העלים הממולאים בכלי בצורה מסודרת ובלי הנוזל,
לחלוקה למנות יש לחצוץ עם נייר אפייה ככה תוכלו להוציא כל הזמן את כמות העלים הרצויה
מבלי להפשיר את כולם.
-למה זמן בישול עלי הגפן ארוך? העלים המשומרים בדרך כלל הם עלים גדולים ז"א בוגרים ולכן הם סיביים יותר
חייב לבשל זמן רב כדי שיתרככו היטב.
זמן הבישול מאוד תלוי בסוג העלים ולכן כדאי לבשל זמן רב ככל הניתן. כל עוד יש בסיר מים העלים לא ישרפו.
-מה אפשר לשים במקום עגבנייה? אפשר לשים תפוח אדמה פרוס, העגבנייה תורמת בעיקר לטעם ולחמיצות האופיינית.

עלי גפן ממולאים מבושלים עם עוף בגריל
עלה גפן- גודלו כגודל צלחת חד פעמי קטן




תוויות

אבקת סוכר אגוזי מלך אופן ההכנה אזוב מצוי איך להכין בצק שמרים קר איך להכין דואה? איך להכין חמין איך להכין חריף איך להכין לבנה בבית? איך להכין ליפתן פירות? איך להכין עוגה כושית איך להכין עוגה עם צימוקים? איך להכין עוגיות ללא גלוטן איך להכין עוגת ענבים איך להכין עוגת שושנים איך להכין עוגת תפוזים איך להכין פוקצ׳ה בבית? איך להכין קינוח בכוס איך להכין ריבה איך להכין ריבת אפרסק? קונפיטורת פירות איך להכין ריבת מנגו איך לקלף עגבניות איך לקלף פלפלים בקלות איך מכינים בייגלה איך מכינים זעתר אננס אפונה עם חזה עוף אפייה אפייה ביתית אפייה בנינג'ה ארוחת צהריים מהירה בוטנים בורגול דק בורקס בטטה בייגלה חלבי בישול גרגירי חומוס בישול עירקי במיה בננה בבלילה בננה מטוגנת בצל מטוגן בצק הקובה בצק לרוגעלך בצק עלים בצק פריך בצק שמקים במילוי קינמון בצק שמרים לפיצה בצק שקדים בקר כתף 5 ברוקולי בשר בקר מספר 6 בשר לחמין גבינת מסקרפונה גזר גלגול רולדה גלסאז' דבש דובדבני אמרנה דובדבנים דלעת הכנת לחמנייה טרייה הכנת לפתן פירות הכנת מילוי לקינוח כוסות הכנת קינואה. זילוף. זיתים חריפים זיתים מבושלים זעתר חומוס ביתי חומוס גרגירים חזה עוף חזה עוף במחבת חזה עוף עם ירקות חיטה בחמין חיתוכיות חיתוכית אישית חלב עיזים. חלה מתוקה חלה עגולה חמוסתה חמוציות חמין חנוכה חצילים חצילים בטעם כבד טו בשבט טורט שוקו טורטייה חזה עוף טחינה טיפ לאפיית לחמניות יוגורט יפרח ירקות ירקות בנינג'ה כבד עוף כדורי שוקולד כדורי שוקולד כשר לפסח כדורי שוקולד פרווה כוסמת מתכון כמון כנאפה לבנה ביתית להכין גאנש שוקולד לחם ביתי לחם ביתי מקמח שמרים לחם פשוט לחם שום לחם שומשום לחמניות בית ספר לחמניות מהירות הכנה לחמניות צימוקים לחמניית בית ליבת תפוח ללא מוצרים מן החי מאכלי חנוכה מאפה שמרים מגדרה פתיתים מדליוני שוקולד מוס לבן מוס שוקולד מוס תות שדה. מזנון בופה מטבוחה מטבח כורדי מייפל מילוי ירקות למאפה. מילוי למאפה פטריות מילוי לעוגת שמרים מילוי עלה סיגר מרוקאי מילוי צמחוני לבורקס מילוי תפוחים לעוגה מיני בורקס מיני סופגנייה מיץ לימון מיקום אירוע מכשיר נינג'ה מלוי לקונכיות בצק עלים מנה צמחונית מקלון שומשום מרנג מרק קובה עירקי מרק קוסקוס משמש משקה פירות טבעי מתכון מתכון לאירוח מתכון לחם מתכון לחמניות קל מתכון למחית פיסטוק ביתית מתכון לנינג'ה מתכון לסופגניות מתכון לעוגת דבש מתכון לעוגת תפוחים מתכון מאפינס מתכון נינג'ה גריל מתכון עוגת מספרים מתכון עם גיל או אשל מתכון עם ירקות מתכון פיצה מתכון צמחוני מתכון קל מתכון קל ללחמנייה. מתכון רולדה נטפי שוקולד לבן נקטרינה סוכריות צבעוניות סולת סופגניות סינרול קינמון סירופ מייפל סירופ שוקולד סלט בריאות סלט חם סלט חציל סלט טבולה סלט ירקות סלט לראש שנה סלט קינואה סלט קר ספגטי ספינג' ספינז עדשים עוגה בחושה עוגה בעשר דקות עוגה כשר לפסח עוגה כשרה לפסח עוגה ללא הפרדת ביצים עוגה ללא מיקסר עוגה ללא שמן עוגה לשבת עוגה מהירה עוגה מהירת הכנה עוגה מוכנה עוגה פרווה עוגה קלה עוגה קרה עוגות מתוקות עוגיות ביתיות עוגיות לראש השנה עוגיות מהירות הכנה עוגיות מהירות על מילוי עוגיות מזרחיות עוגיות מעמול עוגיות משלוח עוגיות נשיקות עוגיות פסח עוגיות שומשום עוגיות שמרים עוגת ביסקוויט עוגת ביסקוויטים עוגת גבינה אפויה עוגת גבינה ללא תחתית עוגת גבינה שכבות עוגת דבש עוגת וניל מהירה עוגת לימון עוגת מראה עוגת ענבים עוגת פאי מתכון עוגת פירות עוגת פירות יבשים עוגת פירמידה עוגת פרי הדר עוגת פתיבר עוגת קרם שניט עוגת שוקולד עוגת שוקולד בחושה עוגת שוקולד קלה עוגת שוקולית עוגת שושנים שמרים עוגת שזיפים עוגת שיש עוגת שכבות עוגת שכבות ביסקוויטים ושמנת עוגת שמרים עוגת שמרים מילוי פרג חלבי עוגת שמרים פרג עוגת שמרים קלה עוגת תפוז עוגת תפוחים עוגת תפוחים לפסח עוגת תפוחים עם מרנג עוף בנינג'ה עוף בתנור עוף עם שעועית ואורז עוף שלם עיטור שוקולד. עלי גפן ממולאים עלי סיגר ענבים ענבים סגולים פאי פירות פאי תפוחים פוקצ׳ה עם עגבניות פורים פחמימה. פטל ושוקולד פטל שחור פטריות פטריות יער פטריות שטיאקי פטריות שמפיניון פילה מדומה פינגר פוד פיסטוק חלבי פיצה ביתית פיצה דקה פירות העונה פירות יער פירות לפנקייק פירות מיובשים פלפלים פנקייק פעילות אפייה לילדים פרגית בנינג'ה גריל פשטידת גבינה פשידת ירק בנינג'ה צימוק לבן ציפוי גלאסז' צלחות וסכו"ם חד פעמי צלי בקר צלעות כבש קובה בורגול קובה בורגול אפוי קובה דלעת קובה כתום קומפוט פירות קיץ קוניפיטורת מנגו קוסברה קוסקוס קופתאות קיוי קינואה קינוח קינוח אישי מהיר קינוח כוסות קינוח כוסות מהיר הכנה קינוח כוסות עם אלכוהול קינוחי כוסות קינמון קיץ קישואים קמח שמרים קמח כשר לפסח קמח לאפיית לחם. שום קמח ללא גלוטן קמח מספר 2 קפקייקס מהירים קציצות קציצות אפונה וגזר קציצות בארומה לימונית קציצות בקארי קציצות ירק קציצות תרד קקאו קרם וניל צרפתי קרם לעוגת גבינה קרם פיסטוק ראס אל חנות ראש השנה רוגלך רוטב בשר טחון רוטב סוכר רוטב פטריות רוטב שעועית רולדה מהירה רולדת שוקולד רולדת שמרים ריבת חלב ריבת ענבים ביתית ריבת שזיפים ביתית רימון שום שוקולד מריר שזיף אירופי שזיף מיובש שזיף מיובש לדר שמן זית בלבנה שמפיניון שמרים ריבת חלב שעועית חומה. שעועית צהובה תבלין לקובה תבלין קארי תבשיל קציצות. תוספת תותים תמצית וניל תמר טחון תערובת עוגה תפוז סיני תפוח תפוח אדמה בנינג'ה גריל תפוחים תפוחים ותמרים תרד