החורף כבר פה, הלילות והימים הולכים ומתקררים, ובמיוחד בתקופה הזו שישראל במלחמה אנחנו מחפשים את האוכל הפשוט המנחם כזה שקל להכין, שמחמם ומנחם.
אז הכנו מרק עדשים, במקרה הזה עדשים חומות אבל אפשר להכין את המרק מעדשים ירוקות,כך או או אחרת מרק עדשים בריא, מחמם ריחני והכי חשוב טעים.
ורגע לפני שניגש למתכון נציין שכמות העדשים לסיר גדול היא בערך 2 כוסות אז תתאימו את המוצרים לגודל הסיר.
אנחנו הכנסנו כל פריט למעבד מזון.
מוצרים:
קצת שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כפית שטוחה שום מעוך
3 גזר קצוץ לקוביות או חצי עיגול
3 עגבניות טחונות
2 כוסות עדשים שטופות שהושרו כשעתיים במים חמים.
כמה גבעולי סלרי, כוסברה ופטרוזליה קצוצים דק.
מים רותחים.
תבלינים מומלצים:
חוואיג למרק 2 כפיות גדושות
כורכום שתי כפיות גדושות.
פפריקה אדומה בשמן כפית גדושה.
פלפל שחור/ תערובת פלפלים חצי כפית שטוחה.
מלח לפי הטעם ורק בסוף הבישול.
אופן ההכנה:
מטגנים מעט את הבצל עד שיהיה שקוף וצבעו חום בהיר. מוסיפים שום. מערבבים מעט.
מוספים גזר עדשים ומטגנים קלות ממש.
מוסיפים עגבניות טחונות.
מוסיפים את הירק הקצוץ כולו.
מוסיפים תבלינים, מערבבים הכל היטב.
אחרי שתי דקות מוסיפים מים רותחים.
מרתיחים היטב ומנמיכים את האש לבישול של כ-45 דקות.
לאחר שהכל מבושלים, מכניסים בלנדר מוט
ושימו לב עד תחתית הסיר שלא ישפריץ
וטוחנים בכמה פולסים, לא טוחנים הכל אלא מעט עד שהמרק מסמיך.
מוסיפים מלח לפי הטעם ומבשלים עוד קצת וסיימנו.
ועכשיו נראה את מתכון מרק עדשים:
ככה זה אמור להיראות לפני הוספת מים
מרק עדשים אחרי הוספת מים ולפני שטחנו אותו