החורף כבר פה, הלילות והימים הולכים ומתקררים, ובמיוחד בתקופה הזו שישראל במלחמה אנחנו מחפשים את האוכל הפשוט המנחם כזה שקל להכין, שמחמם ומנחם.
אז הכנו מרק עדשים, במקרה הזה עדשים חומות אבל אפשר להכין את המרק מעדשים ירוקות,מבשלים בכיף אוסף מתכונים משפחתיים. בלוג שנולד תוך כדי למידת הבישול והאפייה, מתכונים, הסברים, טיפים וטריקים שיהפכו את החיים במטבח ובבית לפשוטים יותר.
מרק עדשים
מתכון קציצות בקר ואפונה
ימים קשים עוברים על ישראל והרגעים הגדולים שלנו מתגלים דווקא ברגעים האלו, שכולם מתאחדים ועשרות ידיים נהיות פתאום ליד אחת, יד שלוקחת חלק בעזרה במשקים החקלאיים, יד שמסייעת באריזה שינוע פריטים לחיילים, למפוני העוטף,למפוני גבול הצפון, יד שמבשלת ואופה כמויות ולא תשמעו מילה אחת של תלונה, זה הרגע שכולם יודעים שכל יד חשובה.
עוגה בלי גלוטן- עוגת תפוז שיש
נתחיל בעובדה שאף פעם לא חשבתי שעוגה שהוכנה מקמח ללא גלוטן יכולה להיות טעימה,
הופתעתי לטובה ומה שעוד יותר מפתיע הוא שאם לא הייתי אומרת אף אחד לא היה משער בכלל שהעוגה היא ללא גלוטן.
העוגה הוכנה מקמח תופח ללא גלוטן של FREE אבל אפשר להכין גם עם קמח תפוחי אדמה או קמח שקדים.בעיקרון היה מדובר על עוגת תפוז בהירה אבל הרגשנו שצריך טוויסט וגיוון אז שיישנו אותה עם קצת קקאו שרק הוסיף מראה מיוחד ומושך יותר ביחד עם ציפוי השוקולד.
המצרכים:
7 ביצים מופרדות (חלמון-חלבון)
1 ורבע כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוז טרי
רבע כוס מים בטמפרטורת החדר
1 ורבע כוס קמח תופח או קמח תפוחי אדמה
חצי שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
3 כפות קקאו לרוצים עוגת שיש.
כל המצרכים נמדדו בכוס מידה חד פעמי שקוף
אופן ההכנה:
בקערה נקציף את החלמונים עם רבע כוס סוכר וסוכר וניל. לאחר שהכל התאחד מוסיפים לאט את השמן וממשיכים להקציף לפחות 5 דקות לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה, לסרוגין נוסיף את מיץ התפוז.
שימו לב❤הבלילה צריכה להיות במרקם של מעין גבינה רכה . אם הבלילה נראית קשה מידי יש להוסיף מים. הדרך הטובה לבדוק מרקם היא עם כף אם הבלילה נוזלת באופן חלק זה מצויין, אם נראית גושית יש להוסיף מעט מים. ולהקציף.
ממשיכים להקציף עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
מקציפים את החלבונים, כשמתחיל להיווצר בועיות קצף יש להוסיף את כוס סוכר בהדרגה ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף לבן מבריק ויציב.
טיפ לקצף יציב ויפה: להוסיף כמה טיפות מיץ לימון טבעי אחרי שלב הוספת הסוכר.
השלב הבא איחוד תערובות:
מוסיפים את הקצף הלבן לתערובת החלמונים ומערבבים להטמעה מלאה.
יוצקים לתבנית משומנת ומקומחת
חד פעמי / תבנית 26 / 2 אינגליש קייק .
אם רוצים בסגנון עוגת שיש יש להשאיר מעט מהתערובת בקערה ולהוסיף עד 3 כפות קקאו ולערבב היטב. ליצוק על העוגה ובעזרת כף להטמיע מעט בבצק הלבן. לא לערבב יותר מידי כדי שישמרו גוונים ברורים.
אפיה : תנור חם בחום של 160 עם טורבו כשעה.
שימו לב❤כל תנור מתנהג אחרת וכך גם כל תבנית , זמני האפייה משתנים משמעותית. לא חייב טורבו אפשר רגיל. תאפו כמו עוגה רגילה אבל
🛑לא פותחים את התנור לבדוק לפני תום 40-45 דקות !
אם רוצים ציפוי שוקולד : שמנת מתוקה אחת מחוממת מעט במיקרו עם שוקולד ללא גלוטןמתכון לפיצה ביתית
פאי פירות אביבי - מתכון קל עם פירות העונה
מה כל כך מיוחד בעוגת פאי ?? אז נספר לכם.
היות ויש אצלנו חובבי מיצים טבעיים קנינו מכונה למיץ (באה עם בלנדר וטוחן תבלינים)
משהו פשוט ולא גרנדיוזי.
בהתחלה מה שעניין אותנו זה הבלנדר והשייקים הפכו למשקה קבוע
ואז התחלנו עם המיצים, בפעמים הראשונות ראינו שנשאר הרבה מרסק הפירות
לאחר שיצא ממנו המיץ, הרסק מצא את עצמו בפח בדרך כלל.
היום בהחלטה של רגע החלטנו להכין מהרסק הפירות שנשאר פאי פירות !!
אז מה יש בפאי שלנו היום? אננס, שסק, תפוח, קיווי, אגס ואפילו אפרסק 1, מכל אלה
סחטנו מיץ היום והרסק נשאר, עורבב יחד והופ... תערובת פירות מאוד טעימה
שקיבלה לתוכה גם צימוקים, פקאן מסוכר, קינמון ותמצית וניל.
התוצאה טעימה וריח ממלא את הבית !
אז המתכון לפניכם, אפשר להכין עם כל פרי שתרצו רק חשוב לשים לב שלא יהיו נוזלים ברסק.
לבצק:
2 כוסות קמח רגיל
כפית אפייה או חצי כפית סודה לשתייה
100 גרם מרגרינה/מחמאה בטמפר' החדר
2 כפות סוכר
חלמון ביצה
למילוי:
רסק פירות בכמות המספיקה למריחה על עוגה
1 חלבון מוקצף עם 2 כפות סוכר
כפית קינמון
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק קודם מכניסים את החומרים היבשים מערבבים היטב,
לאחר מכן את המרגרינה והביצה,ניתן ללוש ביד או במערבל המיקסר,
תוך מס' דקות הבצק נהיה אחיד. מכניסים למקרר לרבע שעה קירור.
לאחר רבע שעה, מוציאים מרדדים על נייר אפייה ומניחים על גבי תבנית הפאי
מורידים שוליים ושומרים אותם לפסים למעלה.
דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ומכניסים לתנור שחומם מראש חום 180 מעלות ל-10 דקות
או עד שהבצק חצי אפוי.
לאחר שהבצק נאפה מעט, מוציאים מורחים שכבה עבה מרסק הפירות מניחים
את שאריות הבצק למעלה ומכניסים לאפייה של כ-20 דקות.
בסיום האפייה, ניתן למרוח בסירופ סוכר או לפזר מעט אבקת סוכר למעלה,
אנחנו מציעים לכם תשאירו כך, בלי תוספות הטעם הפירותי עושה את הכל עבורכם.
אפשר להגיש חם או קר, עם כדור גלידה ליד או עם כוס קפה,
העוגה הזו הולכת מצויין בכל מצב שתבחרו.
-
עוגת שיש נהדרת קלה מאוד להכנה, עוגה ללא שמן וללא מרגרינה. כשמסתכלים על מתכוני עוגות רבים בולט השימוש בשמן מרגרינה או חמאה, החלטנו להוצ...
-
עוגת שוקולד מתכון נהדר לעוגת שוקולד או כמו שרבים קוראים לה עוגה כושית. העוגה מתאימה לימי הולדת לילדים, סתם ליום יום כשמתחשק משהו מתוק....
-
איך להכין עוגת צימוקים? מתכון פשוט ומהיר להכנה של עוגה בחושה בהירה עם צימוקים לבנים. המצרכים: 3 ביצים 60 גרם מחמאה רכה או חצי כוס ש...