איך להכין עוגת צימוקים? מתכון פשוט ומהיר להכנה של עוגה בחושה בהירה עם צימוקים לבנים.
המצרכים:
3 ביצים
60 גרם מחמאה רכה או חצי כוס שמן
כוס וחצי קמח
1 שקית אבקת אפייה
שלושת רבעי כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כף תמצית וניל
חצי כוס מים מהולים בחלב או מיץ תפוז או תמצית וניל
חצי כוס צימוקים לבנים
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים עם המחמאה, עד לקבלת קרם אחיד
מוסיפים את תמצית הווניל, ואת הסוכר וממשיכים להקציף עוד מספר דקות עד שיוצאת תערובת אחידה.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח ואבקת האפייה.
מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת הביצים תוך כדי בחישה להוסיף את הנוזל מים עם חלב.
בוחשים היטב, מוזגים לתבנית ארוכה משומנת ומקומחת. מפזרים למעלה צימוקים
מכניסים לתנור שחומם לחום של 160 מעלות ואחרי כעשר דקות אפשר להגביר לחום 180 מעלות.
העוגה מוכנה בערך לאחר 25 דקות.
איך לבדוק אם עוגה מוכנה? נועצים סכין או קיסם מעץ במרכז העוגה אם הסכין יוצאת נקייה
וללא בצק העוגה מוכנה.