לחם ביתי הוא אחד הדברים הכי טובים שתוכלו לעשות בעצמכם, הריח המתפשט בבית, הטעם
ומעבר לכך אתם יודעים בדיוק מה יש בתוך הלחם שלכם.
נכון הכנת לחם ביתי אורכת מעט זמן, אבל רוב הזמן במתכון הזה שייך להתפחה ואפייה ולא
להתעסקות בבצק.
מתכון לחם פשוט שתוכלו לשדרג לפי טעמכם, להוסיף גרעיניה חמנייה, אגוזים, שומשום וכו׳.
המצרכים:
4 כוסות קמח - לפי מידת כוס פלסטיק שקופה חד פעמית.
2 וחצי כוסות מים חמימים
1 שקית שמרים יבשים - 11 גרם
חצי כפית מלח
כף שמן זית - לא חובה להוסיף אבל כדאי
אופן ההכנה:
אפשר לערבב ידנית או במיקסר, אני הלכתי על הדרך הפשוטה והכל עורבב עם כף.
לקערה מכניסים את הקמח והשמרים, מערבבים היטב.
מוסיפים את המים בהדרגה, ואת המלח בהדרגה מערבבים היטב, מוסיפים את השמן.
יש להמשיך לערבב עד לקבל מרקם משחתי וללא גושים.
חשוב: את הבצק הזה לא ללשים ביד, מעבר לערבוב לא צריך לעשות עימו מאום.
לאחר קבלת בצק רך מעט נוזלי, מרקם משחתי, לכסות בניילון ולהניח להתפחה
כ40 דקות במקום חמים. הכי טוב להניח שמיכה או מגבת מעל הניילון.
הבצק תפח, יש להכין תבנית רצוי אינגליש קייק חד פעמי או רינג בקוטר 18-20.
לשמן מעט לקמח, וליצוק את הבצק לתוך התבנית.
לכסות ולהניח במקום חמים לרבע שעה.
לפזר שומשום או גרעיני חמנייה, להכניס לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות.
חשוב: להניח בתנור כלי קטן חסין חום עם מים, ליצירת אדים.
אפשר להשתמש בתבנית קטנה של קפקייס.
להכניס לאפייה של לפחות חצי שעה ארבעים דקות, ולשים לב זמני אפייה משתנים מעט.
לבדוק בעזרת סכין חדה אם היא יוצאת נקייה הלחם מוכן.
להוציא לכסות במגבת, להמתין שיתקרר ואז לפרוס פרוסה ושיהיה בתאבון.
ומעבר לכך אתם יודעים בדיוק מה יש בתוך הלחם שלכם.
נכון הכנת לחם ביתי אורכת מעט זמן, אבל רוב הזמן במתכון הזה שייך להתפחה ואפייה ולא
להתעסקות בבצק.
מתכון לחם פשוט שתוכלו לשדרג לפי טעמכם, להוסיף גרעיניה חמנייה, אגוזים, שומשום וכו׳.
המצרכים:
4 כוסות קמח - לפי מידת כוס פלסטיק שקופה חד פעמית.
2 וחצי כוסות מים חמימים
1 שקית שמרים יבשים - 11 גרם
חצי כפית מלח
כף שמן זית - לא חובה להוסיף אבל כדאי
אופן ההכנה:
אפשר לערבב ידנית או במיקסר, אני הלכתי על הדרך הפשוטה והכל עורבב עם כף.
לקערה מכניסים את הקמח והשמרים, מערבבים היטב.
מוסיפים את המים בהדרגה, ואת המלח בהדרגה מערבבים היטב, מוסיפים את השמן.
יש להמשיך לערבב עד לקבל מרקם משחתי וללא גושים.
חשוב: את הבצק הזה לא ללשים ביד, מעבר לערבוב לא צריך לעשות עימו מאום.
לאחר קבלת בצק רך מעט נוזלי, מרקם משחתי, לכסות בניילון ולהניח להתפחה
כ40 דקות במקום חמים. הכי טוב להניח שמיכה או מגבת מעל הניילון.
הבצק תפח, יש להכין תבנית רצוי אינגליש קייק חד פעמי או רינג בקוטר 18-20.
לשמן מעט לקמח, וליצוק את הבצק לתוך התבנית.
לכסות ולהניח במקום חמים לרבע שעה.
לפזר שומשום או גרעיני חמנייה, להכניס לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות.
חשוב: להניח בתנור כלי קטן חסין חום עם מים, ליצירת אדים.
אפשר להשתמש בתבנית קטנה של קפקייס.
להכניס לאפייה של לפחות חצי שעה ארבעים דקות, ולשים לב זמני אפייה משתנים מעט.
לבדוק בעזרת סכין חדה אם היא יוצאת נקייה הלחם מוכן.
להוציא לכסות במגבת, להמתין שיתקרר ואז לפרוס פרוסה ושיהיה בתאבון.