מתכון פשוט שמתאים למנה ראשונה אישית מרשימה, מנה של מה שנקרא
״ לצאת מקופסא״ חומרי הגלם פשוטים וזמינים, ההכנה פשוטה מאוד.
היתרון במנה הוא שבעצם אפשר לשנות ולשדרג את המילוי כל אחד ואחת
לפי הטעם האישי, ניתן בקלות להפוך את המנה לצמחונית.
חשוב לי לציין בנוגע למילוי הכמויות הן לארבע מנות ועוד נשאר מהמילוי, אפשר לנשנש:)
המצרכים:
עלי סיגר מרוקאי - עלים עגולים מהם מכינים בריק, אפשר גם פילו.
מעט שמן
למילוי:
חזה עוף - שניצל חתיכה 1 גדולה
גזר
רבע פלפל אדום, רבע פלפל צהוב
חצי קישוא בנוני
בצל
ארבע כפות עגבניות מרוסקות או עגבנייה אחת מגורדת
תבלינים: פפריקה מתוקה, פטרוזיליה, תבלין עוף, חריף, כל תבלין שאוהבים.
ההכנה:
עלי הסיגר - לשמן היטב תבנית עגולה קטנה של קפקייס - חד פעמי זה מצויין.
לשמן היטב את עלה הסיגר משני צדדיו.
חשוב: עלה הסיגר קפוא צריך להמתין דקות ספורות שיפשיר אז הוא גמיש יותר.
להניח את עלה הסיגר בתבנית הקטנה לקפל את צדדיו מעט. צורת סלסלה.
על מנת שהעלה ישמור על צורתו יש להניח בתוכו כוס או תבנית נוספת לדחוף בעדינות.
להכניס לתנור עד 10 דקות, איך יודעים שמוכן? הצבע זהוב, אם תקישו מעט על העלה
תראו שהוא קשיח. מוכן שימו בצד.
המילוי:
חותכים את חזה העוף לרצועות וכל רצועה למספר חתיכות.
מטגנים עם מעט שמן ועל אש קטנה.
מוסיפים את הירקות כשהם חתוכים לרצועות דקות.
מטבלים היטב, מכסים את הסיר.
כשהירקות רכים מעט, מוסיפים את העגבנייה המגורשת, אם חסר נוזל
ניתן להוסיף 3-4 כפות מים. מבשלים על אש קטנה.
ממלאים כל סלסלה מעטרים בטחינה, אגוזי מלך בצל ירוק.
ניתן לגוון ולהוסיף כל מילוי שרוצים בשרי או חלבי, צמחוני, חריף או מתוק,
צריך רק להשתדל שבמילוי לא יהיו יותר מידי נוזלים.
״ לצאת מקופסא״ חומרי הגלם פשוטים וזמינים, ההכנה פשוטה מאוד.
היתרון במנה הוא שבעצם אפשר לשנות ולשדרג את המילוי כל אחד ואחת
לפי הטעם האישי, ניתן בקלות להפוך את המנה לצמחונית.
חשוב לי לציין בנוגע למילוי הכמויות הן לארבע מנות ועוד נשאר מהמילוי, אפשר לנשנש:)
המצרכים:
עלי סיגר מרוקאי - עלים עגולים מהם מכינים בריק, אפשר גם פילו.
מעט שמן
למילוי:
חזה עוף - שניצל חתיכה 1 גדולה
גזר
רבע פלפל אדום, רבע פלפל צהוב
חצי קישוא בנוני
בצל
ארבע כפות עגבניות מרוסקות או עגבנייה אחת מגורדת
תבלינים: פפריקה מתוקה, פטרוזיליה, תבלין עוף, חריף, כל תבלין שאוהבים.
ההכנה:
עלי הסיגר - לשמן היטב תבנית עגולה קטנה של קפקייס - חד פעמי זה מצויין.
לשמן היטב את עלה הסיגר משני צדדיו.
חשוב: עלה הסיגר קפוא צריך להמתין דקות ספורות שיפשיר אז הוא גמיש יותר.
להניח את עלה הסיגר בתבנית הקטנה לקפל את צדדיו מעט. צורת סלסלה.
על מנת שהעלה ישמור על צורתו יש להניח בתוכו כוס או תבנית נוספת לדחוף בעדינות.
להכניס לתנור עד 10 דקות, איך יודעים שמוכן? הצבע זהוב, אם תקישו מעט על העלה
תראו שהוא קשיח. מוכן שימו בצד.
המילוי:
חותכים את חזה העוף לרצועות וכל רצועה למספר חתיכות.
מטגנים עם מעט שמן ועל אש קטנה.
מוסיפים את הירקות כשהם חתוכים לרצועות דקות.
מטבלים היטב, מכסים את הסיר.
כשהירקות רכים מעט, מוסיפים את העגבנייה המגורשת, אם חסר נוזל
ניתן להוסיף 3-4 כפות מים. מבשלים על אש קטנה.
ממלאים כל סלסלה מעטרים בטחינה, אגוזי מלך בצל ירוק.
ניתן לגוון ולהוסיף כל מילוי שרוצים בשרי או חלבי, צמחוני, חריף או מתוק,
צריך רק להשתדל שבמילוי לא יהיו יותר מידי נוזלים.