1/2 ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
1/2 1 כוסות מים חמימים
1 כפית גדושה מלח
למריחה: חלמון ביצה + כפית שמן
שומשום לפיזור או גרעיני חמניה קלופים
אופן ההכנה:
בצק בתפיחה |
אם הבצק קשה או יבש, מוסיפים עוד מעט מים. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח. מוסיפים את המלח.
2. לשים 8 דקות. הבצק צריך להיות רך ונעים. אפשר (ומומלץ) ללוש במיקסר, עם וו לישה.
מכסים את הקערה בניילון ומניחים את הבצק לתפוח במקום חמים עד שהוא מכפיל את נפחו.
3. מוציאים את האוויר מהבצק ולשים שתי דקות. מניחים לתפיחה נוספת עוד 10 דקות.
מחלקים את הבצק ומעצבים ללחמניות.
אפשר לגלגל כדור ולשטח אותו מעט בעזרת כף היד.
אפשר לשטח את הבצק לרצועה ארוכה בעובי של כ 1 - כס"מ.
חותכים לרצועות ברוחב 3 ס"מ בעזרת סכין חדה.
משמנים את הידיים, קולעים צמה מ-3 רצועות ומקפלים את הקצוות מתחת למרכז.
מעגלים מעט את הלחמנייה בין כמו הידיים.
4. מניחים את הלחמניות בתבנית על גבי נייר אפייה מקומח קלות, ומניחים לתפיחה לעשרים דקות.
לחמניות עם שומשום וגרעיני חמניה |