מתכון נינג'ה גריל - פרגיות על האש

 אחד הטרנדים במטבח בשנים האחרונות הוא הנינג'ה גריל, אז מה זה בעצם הנינג'ה גריל ??

הנינג'ה הוא מכשיר חשמלי שמשלב מספר אופציות בישול טיגון אפייה  וגריל.
הנינג'ה עקב היותו מכשיר קטן יחסית מגיע לטמפרטורה הרצויה תוך מספר דקות, פיזור החום האחיד
מבטיח כי המוצר שנכנס פנימה יצא אפוי / מטוגן/ צלוי מכל צדדיו.

אחד היתרונות המשמעותיים של הנינג'ה מגיע בדמות העובדה שכמות השמן שבה נשתמש
מועטה ביותר, זאת אומרת אם בשביל לטגן ציפס על הגז נזדקק לשמן עמוק ורותח 
בנינג'ה נשתמש במעט שמן ורק כדי למרוח מעט הצ'פס. 

ויש לנינג'ה יתרונות נוספים הבישול/צלייה מתבצע במכשיר סגור ופחות מורגש בבית ריח הבישול,
עוד יתרון משמעותי תתכוננו לקצר משמעותית את זמן הבישול כי המכשיר הזה פשוט צולה 
במהירות ולא אין צורך לעמוד ולהשגיח עליו כמו על מחבת ועוד פרט קטן....
הגז שלכם ישאר נקי ולא תצטרכו לשבת לקרצף את כל הנתזים מסביב רק בגלל שבא לכם סטייק צרוב.

בקיצור אחד הפריטים שברגע שיש אותם השהות במטבח הופכת לקלה יותר ופשוטה יותר.

הנינג'ה כמו כל מכשיר מגיע עם הוראות הפעלה אבל לנו חשוב לציין לפעמים גודל / איכות הבשר היא 
שונה וזה משנה את זמן הצלייה, לפעמים גודל הירק שחתכנו שונה ואז נגלה שהוא לא עשוי מספיק. 
כך שלהיצמד לדרך הבדיקה הרגילה לנעוץ מזלג /סכין באזור העבה ביותר יתן לכם 
אינדיקציה לגבי רמת העשייה של המוצר.

היום מתכון פרגיות בנינג'ה יוצא רך ועשוי נהדר, אנחנו אוהבים  שחום ועשוי ממש טוב 
ורצינו גם מעט בצל ועגבנייה ולכן השארנו שתי דקות נוספות, 
אפשר בהחלט להסתפק בזמן הרגיל ואפילו פחות.
פרגית מושלמת 

מתכון פרגיות:

2 פרגיות גדולות 
תערובת: סויה, רוטב טריאקי, פפריקה אדומה מתוקה, מעט מלח ופלפל שחור, כפית שמן.

להכין את התערובת בקערה ולמרוח את הפרגיות להשאיר בקערה לפחות שעתיים. (במקרר)
הפרגית מושרית ברוטב שהכנו

להדליק נינג'ה למצב גריל דרגת חום HIGH 
כשהנינג'ה מאותת "להכניס מזון" להניח את הפרגיות כמה שיותר פרוס,
לסגור. 
במחצית הזמן להפוך את הפרגית לצד השני. ולתת למכשיר להמשיך לעבוד עד שיסיים. 

אנחנו כאמור הוספנו 2 דקות לצלייה והוספנו עגבנייה ובצל פרוסים, השארנו בפנים את הפרגית 
לקבלת צריבה טובה.

                                             הפרגית מוכנה צלוייה היטב, הוספנו בצל ועגבנייה לשתי דקות


פרגית לאחר צלייה בנינג'ה גריל 

התוספת ליד- תפוח אדמה ובטטה מתובלים במעט שמן מלח ופלפל,  הוכן בתוכנית איר פייר 
חום 200, זמן עשייה 12 דקות. אם החתיכות לא עבות מידי יקח פחות זמן. 
יוצא קריספי 
תפוח אדמה ובטטה בנינג'ה גריל


עוגת דבש ותפוח

 עוגת דבש ותפוח בעלת ארומה מתוקה שמתאימה לכל עת. עוגה קלה להכנה 
עוגה ללא הפרדת ביצים מה שהופך אותה להרבה יותר מהירה להכנה.
זמן הכנה משוער כ-10 דקות. 



ממליצים לקרוא את המתכון ואת העצות שרשמנו ואז להתחיל, קדימה זה הולך להיות קל ממש. 

מתכון עוגת הדבש הזו הולך איתי כבר שנים רבות, ובכלל לדעתי המקור שלו מגיע
משנות ה70-80 בעיקר בגלל השימוש ביוגורט מסוג גיל. לשים לב יוגורט עם טעם חמצמץ
לא מתאים, תיצמדו למקור הכי כדאי. 

העוגה  ספוגית רכה וטעימה, הצבע של העוגה אמור להיות בהיר זהוב מבפנים וחום אפוי יפה מבחוץ.
התפוחים שבתוכה מוסיפים לה רכות. אפשר לשמור בחוץ אבל רצוי לכסות ולמקרר בעיקר אם חם. 

טעם התפוח אם חמוץ מעט או אם מתוק, ישפיע על טעם העוגה תבחרו מה שטעים לכם,
כן כדאי להשאיר את הקליפה אבל אם מעדיפים שלא גם אין בעיה.

חשוב לקרוא את המתכון ואז להתחיל, קדימה זה הולך להיות קל ממש. 

יש להכין מראש:

תפוח קטן לחתוך למניפות חצי להשאיר מניפה שלמה
וחצי השני של המניפות לחתוך אותן לחתיכות קטנות (כמו בסלט)
אגוזים קצוצים גס כשלוש כפות , לא חייב אבל מוסיף המון. 

המצרכים:
כוס שתיה קרה פלסטיק שקוף רגיל

4 ביצים לא מופרדות
1 כוס סוכר
2 כוסות  + 3/4 כוס קמח 
1 אבקת אפייה 
3/4 כוס שמן (שלושת רבעי)
חצי יוגורט גיל או כל יוגורט אחר (לא חמוץ)
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס דבש
חצי כוס מים

אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים בשלמותן עם כוס סוכר עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
תוך כדי הקצפה איטית מוסיפים שמן, יוגורט, דבש ווניל.
מוספים קמח ואבקת אפיה. מוסיפים מים. מקציפים עוד טיפה על מהירות איטית רק כדי לוודא שאין גושים.



לשמן ולקמח את התבנית - חשוב לדעת  רצוי עם חור באמצע אבל אפשר גם קוטר 24 או 2 אינגליש קייק.
שימו לב: בתבנית גדולה מידי העוגה תצא נמוכה יותר, כך שעדיף תבנית בינונית. 

לאחר מכן ליצוק חלק קטן מהבצק ולפזר את התפוחים שקצצנו (הקטנים)
לשפוך מעלים את יתרת הבצק להניח יפה את מניפות התפוחים ולפזר אגוזים.

מכניסים לתנור שחומם לחום של 160-170 למשך כ-45 עד שעה. 

וסיימנו . 



חשוב לשים לב שזמני אפייה משתנים בין תנור לתנור. לכן חשוב מאוד לבדוק לפני שמוציאים.
 
אני אפיתי עם טורבו אבל את העוגה  אפשר לאפות גם באובן טוסט רגיל. 

חג שמח ושנה טובה. 

                                                          



עוגת פירות

לשבת הכנתי עוגה ממתכון מאוד ישן שקצת שכחתי ממנו ולא הכנתי הרבה שנים,
זה סוג של מתכון סבתות, בלי הרבה מצרכים ובלי הרבה טרחה ובימים חמים ולוהטים יכול
ללכת יופי עם קפה או עם מיץ צונן. 

במקור הפירות במתכון לעוגה הם אפרסק משומר אבל אני לקחתי את זה למקום אחר והשתמשתי 
בדובדבני אמרנה משומרים כדי לתת לעוגה קצת נופך יחודי יותר וצבע.
בעקרון עוגה קלה ממש להכנה בלי הרבה בלאגן, מיקסר ידני מספיק.


המצרכים: 
2 ביצים
1 כוס סוכר 
1 אבקת סוכר וניל
1/2 אריזה של יוגורט דנונה (השתמשתי ב0%)
חצי כוס שמן

1 ושלושת רבעי כוס קמח רגיל
1 שקית אבקת אפייה


כוס מדידה חד פעמי קר , תבנית אפייה אינגליש קייק משומנת ומקומחת

אופן ההכנה:
במיקסר מקציפים שתי ביצים עד לתערובת אחידה מוסיפים כוס סוכר וסוכר וניל
וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת קרמית, מוסיפים שמן ומקציפים 3-4 דקות,
מוסיפים את תערובת הקמח ואבקת האפייה לסירוגין עם היוגורט מערבלים במיקסר,
אח"כ אפשר לעבור עם מרית ולוודא שכל הקמח התאחד.


לאחר שיוצקים בתבנית מוסיפים חצאי דובדבני אמרנה או פרי אחר, לא דוחפים לתוך העוגה אלא
מניחים מלמעלה ובמרווחים. 
אפייה על חום של 170 בערך כשעה. אפשר לאפות עם טורבו חום זהה זמן אפייה כ-45 דקות.
זמני האפייה משתנים בין סוגי תנורים שונים, יש לבדוק את העוגה לאחר כ-40 דקות.
כשהעוגה מתקררת אפשר לפזר אבקת סוכר מלמעלה. 

המלצה טובה:
את הפרי להשתדל להניח ללא נוזלים.
אל תמהרו את האפייה בעזרת חום גבוה העוגה הזו אוהבת אפייה איטית.







מג'דרה פתיתים

המג'דרה תוספת המורכבת מאורז ועדשים עברה אצלנו שינוי ☺ ונאמר שקיבלנו מנה מעניינת משביעה וטעימה במיוחד. מנה שהיא שיא הפשטות בהכנה.

מנה שהכל עגול ואחיד שנראית מאוד יפה כשהיא מוגשת. 

מג'דרה פתיתים

אופן ההכנה זהה להכנת הפתיתים בשינוי של כמות המים שמוסיפים. 

נעבור למצרכים:

כוס פתיתים
בצל - חתוך דק
כוס עדשים שטופות שהושרו למשך לילה. 
קצת שמן 
תבלינים - מלח, פלפל שחור ואפשר גם כורכום.

אופן ההכנה:
מטגנים מעט את הבצל, מוסיפים את הפתיתים לטיגון קל, לאחר מכן נוסיף את העדשים ונערבב
נוסיף מים עד שיכסה את התערובת ומעליה ב-2-3 ס"מ. נרתיח נוסיף תבלינים נערבב
וננמיך את האש, נבשל בסיר לא מכוסה. אפשר לערבב מידי פעם ולא יותר מידי.

אחרי כ-10 דקות נבדוק שהפתיתים מוכנים והמים התאדו לחלוטין. אם עדיין לא מוכן או שיש מים 
נשאיר למספר דקות. 

זמן הבישול תלוי בכמות הפתיתים והעדשים שבסיר. 

עם מה להגיש:
אפשר כתוספת למנה בשרית כמו עוף או צלי בקר, כבדי עוף מקומלים בבצל. 
אפשר כבסיס למנה צמחונית בתוספת סלט. 



עוגת תפוחים

אחרי שעשיתי סדר בבלאגן מצאתי מחברת ישנה כזאת עם שורות של כיתה א'
ובה הרבה מתכונים שחלקם כתובים בכתב יד וחלקם גזורים מעיתונים שכבר הצהיבו.
שם מצאתי את המתכון של עוגת התפוחים הזו שאותה היה צריך להתאים מבחינת 
כמות מדידה לימינו אנו וזה לא היה פשוט "כוס עם ידית" למה התכוונו פה?

בכל מקרה לקחנו ניסינו ובסוף גם הגענו לכמות הנכונה, ולכן השימוש הוא בכוס מידה 
חד פעמי לשתייה חמה.
עוד דבר שנציין במקור העוגה מתוקה מאוד אנחנו נמליץ להוריד קצת את כמות הסוכר בבצק 
או במלית התפוחים אלא אם אתם רוצים משהו מתוק. 


המצרכים:
לבצק-
כוס וחצי קמח תופח
חצי כוס סוכר
כף גדושה של קורנפלור
4 חלמונים
180 גרם חמאה

למילוי תפוחים:
כ- 6-7 תפוחים קלופים וחתוכים לחתיכות
2 כפות מיץ לימון טרי
חצי כוס סוכר
2 כפות קינמון או לפי הטעם
כף קורנפלור
חצי כוס מים פושרים
20 גרם חמאה

לקצף מעל העוגה:
4 חלבונים
חצי כוס סוכר
1 חבילה פודינג ווניל


אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת מילוי התפוחים, מכניסים לסיר או קלחת את התפוחים ומתחילים לבשל
מוסיפים חמאה וסוכר קינמון ולימון. מוסיפים 2 כפות מים רותחים מביאים לרתיחה
ומנמיכים את האש לבישול איטי כרבע  שעה.
בכוס מערבבים היטב חצי כוס מים וכף קורנפלור ושופכים על תערובת התפוחים
מערבבים היטב, מבשלים עוד כ-10 דקות, סוגרים את הגז ומניחים לתערובת להיתקרר.

מכינים את הבצק:
שמים בקערה קמח קונפלור וסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים ביצים מערבבים ומוסיפים את החמאה הרכה כשהיא חתוכה לחתיכות.
אפשר ללוש ביד ואפשר ללוש במעבד מזון, אנחנו לשנו ביד כ-3 דקות לערך
עד שקיבלנו בצק אחיד. נשטח אותו על תבנית העוגה ונשתדל שיהיה באותו העובי
נשאיר את השוליים מעט יותר גבוהים.
את התבנית עם הבצק מכניסים לקירור של כרבע שעה במקרר.

מוציאים את הבצק מהמקרר ועושים בו מספר חורים עם מזלג.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לרבע שעה.
לאחר שהבצק מזהיב מעט, מוציאים ומניחים להתקררות של כ-10 דקות
מסדרים מעליו את מילוי התפוחים ומעליהם יוצקים
את הקצף הלבן. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות
כ-10 דקות רבע שעה עד שהבצק מזהיב.

מוציאים מניחים לבצק להתקרר מעט ושמים את תערובת התפוחים על הבצק
לאחר מכן יוצקים את הקצף בצורה יפה למעלה עם כף ניתן ליצור צורת גלים
אופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות.

אם רוצים קצף יותר קריספי בסוף האפייה יש להעביר את התכנית בתנור למצב טורבו
עם מאוורר במשך 5 דקות.
בסיום האפייה מניחים לעוגה להתקרר בתנור ובתיאבון.

טיפים למתכון:
-את תערובת התפוחים ניתן להכין אפילו יום יומיים לפני.
-הבצק יכול לשבת במקרר גם יותר זמן כמה שעות זה גם בסדר.
-לא חובה לשמן תבנית אבל מאוד מומלץ למרוח במעט חמאה ולקמח.
-החום בתנורים שונים יכול להיות שונה לכן קחו מרווח ביטחון של עד 10 דקות נוספות
ולשים עין מידי פעם.
-יותר מידי נוזלים בסיר התפוחים זה לא טוב, הגבירו את האש ערבבו מעט בדרך כלל
הם מתאדים מהר מאוד. ראו בסרטון שצרפנו למטה.
-סוג התפוחים לא משנה כל תפוח יכול להיות טוב לעוגה הזו.
- תבנית לעוגה יכולה להיות גם תבנית 26 קפיצית או סיר פלא, 
הבחירה שלנו היא חד פעמית כמו שניתן להסיר את הנייר הגמר האפייה.
-אחסון העוגה: כשהעוגה מתקררת ניתן לאחסן במקרר, יותר מכך חתיכת עוגה עם חימום
של מספר שניות במיקרו ולאחר מכן להוסיף כדור גלידה או מעט סירופ שוקולד
עושה לה רק טוב.

הכנת תערובת תפוחים למילוי העוגה

בצק פריך לפני אפייה

בצק פריך לאחר אפייה

התפוחים מעל הבצק פריך

עוגת התפוחים בתנור
כך אמורה להיראות תערובת התפוחים אחרי הבישול:








תוויות

אבקת סוכר אגוזי מלך אופן ההכנה אזוב מצוי איך להכין בצק שמרים קר איך להכין דואה? איך להכין חמין איך להכין חריף איך להכין לבנה בבית? איך להכין ליפתן פירות? איך להכין עוגה כושית איך להכין עוגה עם צימוקים? איך להכין עוגיות ללא גלוטן איך להכין עוגת ענבים איך להכין עוגת שושנים איך להכין עוגת תפוזים איך להכין פוקצ׳ה בבית? איך להכין קינוח בכוס איך להכין ריבה איך להכין ריבת אפרסק? קונפיטורת פירות איך להכין ריבת מנגו איך לקלף עגבניות איך לקלף פלפלים בקלות איך מכינים בייגלה איך מכינים זעתר אננס אפונה עם חזה עוף אפייה אפייה ביתית אפייה בנינג'ה ארוחת צהריים מהירה בוטנים בורגול דק בורקס בטטה בייגלה חלבי בישול גרגירי חומוס בישול עירקי במיה בננה בבלילה בננה מטוגנת בצל מטוגן בצק הקובה בצק לרוגעלך בצק עלים בצק פריך בצק שמקים במילוי קינמון בצק שמרים לפיצה בצק שקדים בקר כתף 5 ברוקולי בשר בקר מספר 6 בשר לחמין גבינת מסקרפונה גזר גלגול רולדה גלסאז' דבש דובדבני אמרנה דובדבנים דלעת הכנת לחמנייה טרייה הכנת לפתן פירות הכנת מילוי לקינוח כוסות הכנת קינואה. זילוף. זיתים חריפים זיתים מבושלים זעתר חומוס ביתי חומוס גרגירים חזה עוף חזה עוף במחבת חזה עוף עם ירקות חיטה בחמין חיתוכיות חיתוכית אישית חלב עיזים. חלה מתוקה חלה עגולה חמוסתה חמוציות חמין חנוכה חצילים חצילים בטעם כבד טו בשבט טורט שוקו טורטייה חזה עוף טחינה טיפ לאפיית לחמניות יוגורט יפרח ירקות ירקות בנינג'ה כבד עוף כדורי שוקולד כדורי שוקולד כשר לפסח כדורי שוקולד פרווה כוסמת מתכון כמון כנאפה לבנה ביתית להכין גאנש שוקולד לחם ביתי לחם ביתי מקמח שמרים לחם פשוט לחם שום לחם שומשום לחמניות בית ספר לחמניות מהירות הכנה לחמניות צימוקים לחמניית בית ליבת תפוח ללא מוצרים מן החי מאכלי חנוכה מאפה שמרים מגדרה פתיתים מדליוני שוקולד מוס לבן מוס שוקולד מוס תות שדה. מזנון בופה מטבוחה מטבח כורדי מייפל מילוי ירקות למאפה. מילוי למאפה פטריות מילוי לעוגת שמרים מילוי עלה סיגר מרוקאי מילוי צמחוני לבורקס מילוי תפוחים לעוגה מיני בורקס מיני סופגנייה מיץ לימון מיקום אירוע מכשיר נינג'ה מלוי לקונכיות בצק עלים מנה צמחונית מקלון שומשום מרנג מרק קובה עירקי מרק קוסקוס משמש משקה פירות טבעי מתכון מתכון לאירוח מתכון לחם מתכון לחמניות קל מתכון למחית פיסטוק ביתית מתכון לנינג'ה מתכון לסופגניות מתכון לעוגת דבש מתכון לעוגת תפוחים מתכון מאפינס מתכון נינג'ה גריל מתכון עוגת מספרים מתכון עם גיל או אשל מתכון עם ירקות מתכון פיצה מתכון צמחוני מתכון קל מתכון קל ללחמנייה. מתכון רולדה נטפי שוקולד לבן נקטרינה סוכריות צבעוניות סולת סופגניות סינרול קינמון סירופ מייפל סירופ שוקולד סלט בריאות סלט חם סלט חציל סלט טבולה סלט ירקות סלט לראש שנה סלט קינואה סלט קר ספגטי ספינג' ספינז עדשים עוגה בחושה עוגה בעשר דקות עוגה כשר לפסח עוגה כשרה לפסח עוגה ללא הפרדת ביצים עוגה ללא מיקסר עוגה ללא שמן עוגה לשבת עוגה מהירה עוגה מהירת הכנה עוגה מוכנה עוגה פרווה עוגה קלה עוגה קרה עוגות מתוקות עוגיות ביתיות עוגיות לראש השנה עוגיות מהירות הכנה עוגיות מהירות על מילוי עוגיות מזרחיות עוגיות מעמול עוגיות משלוח עוגיות נשיקות עוגיות פסח עוגיות שומשום עוגיות שמרים עוגת ביסקוויט עוגת ביסקוויטים עוגת גבינה אפויה עוגת גבינה ללא תחתית עוגת גבינה שכבות עוגת דבש עוגת וניל מהירה עוגת לימון עוגת מראה עוגת ענבים עוגת פאי מתכון עוגת פירות עוגת פירות יבשים עוגת פירמידה עוגת פרי הדר עוגת פתיבר עוגת קרם שניט עוגת שוקולד עוגת שוקולד בחושה עוגת שוקולד קלה עוגת שוקולית עוגת שושנים שמרים עוגת שזיפים עוגת שיש עוגת שכבות עוגת שכבות ביסקוויטים ושמנת עוגת שמרים עוגת שמרים מילוי פרג חלבי עוגת שמרים פרג עוגת שמרים קלה עוגת תפוז עוגת תפוחים עוגת תפוחים לפסח עוגת תפוחים עם מרנג עוף בנינג'ה עוף בתנור עוף עם שעועית ואורז עוף שלם עיטור שוקולד. עלי גפן ממולאים עלי סיגר ענבים ענבים סגולים פאי פירות פאי תפוחים פוקצ׳ה עם עגבניות פורים פחמימה. פטל ושוקולד פטל שחור פטריות פטריות יער פטריות שטיאקי פטריות שמפיניון פילה מדומה פינגר פוד פיסטוק חלבי פיצה ביתית פיצה דקה פירות העונה פירות יער פירות לפנקייק פירות מיובשים פלפלים פנקייק פעילות אפייה לילדים פרגית בנינג'ה גריל פשטידת גבינה פשידת ירק בנינג'ה צימוק לבן ציפוי גלאסז' צלחות וסכו"ם חד פעמי צלי בקר צלעות כבש קובה בורגול קובה בורגול אפוי קובה דלעת קובה כתום קומפוט פירות קיץ קוניפיטורת מנגו קוסברה קוסקוס קופתאות קיוי קינואה קינוח קינוח אישי מהיר קינוח כוסות קינוח כוסות מהיר הכנה קינוח כוסות עם אלכוהול קינוחי כוסות קינמון קיץ קישואים קמח שמרים קמח כשר לפסח קמח לאפיית לחם. שום קמח ללא גלוטן קמח מספר 2 קפקייקס מהירים קציצות קציצות אפונה וגזר קציצות בארומה לימונית קציצות בקארי קציצות ירק קציצות תרד קקאו קרם וניל צרפתי קרם לעוגת גבינה קרם פיסטוק ראס אל חנות ראש השנה רוגלך רוטב בשר טחון רוטב סוכר רוטב פטריות רוטב שעועית רולדה מהירה רולדת שוקולד רולדת שמרים ריבת חלב ריבת ענבים ביתית ריבת שזיפים ביתית רימון שום שוקולד מריר שזיף אירופי שזיף מיובש שזיף מיובש לדר שמן זית בלבנה שמפיניון שמרים ריבת חלב שעועית חומה. שעועית צהובה תבלין לקובה תבלין קארי תבשיל קציצות. תוספת תותים תמצית וניל תמר טחון תערובת עוגה תפוז סיני תפוח תפוח אדמה בנינג'ה גריל תפוחים תפוחים ותמרים תרד