אחרי שעשיתי סדר בבלאגן מצאתי מחברת ישנה כזאת עם שורות של כיתה א'
ובה הרבה מתכונים שחלקם כתובים בכתב יד וחלקם גזורים מעיתונים שכבר הצהיבו.
שם מצאתי את המתכון של עוגת התפוחים הזו שאותה היה צריך להתאים מבחינת
כמות מדידה לימינו אנו וזה לא היה פשוט "כוס עם ידית" למה התכוונו פה?
בכל מקרה לקחנו ניסינו ובסוף גם הגענו לכמות הנכונה, ולכן השימוש הוא בכוס מידה
חד פעמי לשתייה חמה.
עוד דבר שנציין במקור העוגה מתוקה מאוד אנחנו נמליץ להוריד קצת את כמות הסוכר בבצק
או במלית התפוחים אלא אם אתם רוצים משהו מתוק.
המצרכים:
לבצק-
כוס וחצי קמח תופח
חצי כוס סוכר
כף גדושה של קורנפלור
4 חלמונים
180 גרם חמאה
למילוי תפוחים:
כ- 6-7 תפוחים קלופים וחתוכים לחתיכות
2 כפות מיץ לימון טרי
חצי כוס סוכר
2 כפות קינמון או לפי הטעם
כף קורנפלור
חצי כוס מים פושרים
20 גרם חמאה
לקצף מעל העוגה:
4 חלבונים
חצי כוס סוכר
1 חבילה פודינג ווניל
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת מילוי התפוחים, מכניסים לסיר או קלחת את התפוחים ומתחילים לבשל
מוסיפים חמאה וסוכר קינמון ולימון. מוסיפים 2 כפות מים רותחים מביאים לרתיחה
ומנמיכים את האש לבישול איטי כרבע שעה.
בכוס מערבבים היטב חצי כוס מים וכף קורנפלור ושופכים על תערובת התפוחים
מערבבים היטב, מבשלים עוד כ-10 דקות, סוגרים את הגז ומניחים לתערובת להיתקרר.
מכינים את הבצק:
שמים בקערה קמח קונפלור וסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים ביצים מערבבים ומוסיפים את החמאה הרכה כשהיא חתוכה לחתיכות.
אפשר ללוש ביד ואפשר ללוש במעבד מזון, אנחנו לשנו ביד כ-3 דקות לערך
עד שקיבלנו בצק אחיד. נשטח אותו על תבנית העוגה ונשתדל שיהיה באותו העובי
נשאיר את השוליים מעט יותר גבוהים.
את התבנית עם הבצק מכניסים לקירור של כרבע שעה במקרר.
מוציאים את הבצק מהמקרר ועושים בו מספר חורים עם מזלג.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לרבע שעה.
לאחר שהבצק מזהיב מעט, מוציאים ומניחים להתקררות של כ-10 דקות
מסדרים מעליו את מילוי התפוחים ומעליהם יוצקים
את הקצף הלבן. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות
כ-10 דקות רבע שעה עד שהבצק מזהיב.
מוציאים מניחים לבצק להתקרר מעט ושמים את תערובת התפוחים על הבצק
לאחר מכן יוצקים את הקצף בצורה יפה למעלה עם כף ניתן ליצור צורת גלים
אופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות.
אם רוצים קצף יותר קריספי בסוף האפייה יש להעביר את התכנית בתנור למצב טורבו
עם מאוורר במשך 5 דקות.
בסיום האפייה מניחים לעוגה להתקרר בתנור ובתיאבון.
טיפים למתכון:
-את תערובת התפוחים ניתן להכין אפילו יום יומיים לפני.
-הבצק יכול לשבת במקרר גם יותר זמן כמה שעות זה גם בסדר.
-לא חובה לשמן תבנית אבל מאוד מומלץ למרוח במעט חמאה ולקמח.
-החום בתנורים שונים יכול להיות שונה לכן קחו מרווח ביטחון של עד 10 דקות נוספות
ולשים עין מידי פעם.
-יותר מידי נוזלים בסיר התפוחים זה לא טוב, הגבירו את האש ערבבו מעט בדרך כלל
הם מתאדים מהר מאוד. ראו בסרטון שצרפנו למטה.
-סוג התפוחים לא משנה כל תפוח יכול להיות טוב לעוגה הזו.
- תבנית לעוגה יכולה להיות גם תבנית 26 קפיצית או סיר פלא,
הבחירה שלנו היא חד פעמית כמו שניתן להסיר את הנייר הגמר האפייה.
-אחסון העוגה: כשהעוגה מתקררת ניתן לאחסן במקרר, יותר מכך חתיכת עוגה עם חימום
של מספר שניות במיקרו ולאחר מכן להוסיף כדור גלידה או מעט סירופ שוקולד
עושה לה רק טוב.
כך אמורה להיראות תערובת התפוחים אחרי הבישול:
ובה הרבה מתכונים שחלקם כתובים בכתב יד וחלקם גזורים מעיתונים שכבר הצהיבו.
שם מצאתי את המתכון של עוגת התפוחים הזו שאותה היה צריך להתאים מבחינת
כמות מדידה לימינו אנו וזה לא היה פשוט "כוס עם ידית" למה התכוונו פה?
בכל מקרה לקחנו ניסינו ובסוף גם הגענו לכמות הנכונה, ולכן השימוש הוא בכוס מידה
חד פעמי לשתייה חמה.
עוד דבר שנציין במקור העוגה מתוקה מאוד אנחנו נמליץ להוריד קצת את כמות הסוכר בבצק
או במלית התפוחים אלא אם אתם רוצים משהו מתוק.
המצרכים:
לבצק-
כוס וחצי קמח תופח
חצי כוס סוכר
כף גדושה של קורנפלור
4 חלמונים
180 גרם חמאה
למילוי תפוחים:
כ- 6-7 תפוחים קלופים וחתוכים לחתיכות
2 כפות מיץ לימון טרי
חצי כוס סוכר
2 כפות קינמון או לפי הטעם
כף קורנפלור
חצי כוס מים פושרים
20 גרם חמאה
לקצף מעל העוגה:
4 חלבונים
חצי כוס סוכר
1 חבילה פודינג ווניל
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת מילוי התפוחים, מכניסים לסיר או קלחת את התפוחים ומתחילים לבשל
מוסיפים חמאה וסוכר קינמון ולימון. מוסיפים 2 כפות מים רותחים מביאים לרתיחה
ומנמיכים את האש לבישול איטי כרבע שעה.
בכוס מערבבים היטב חצי כוס מים וכף קורנפלור ושופכים על תערובת התפוחים
מערבבים היטב, מבשלים עוד כ-10 דקות, סוגרים את הגז ומניחים לתערובת להיתקרר.
מכינים את הבצק:
שמים בקערה קמח קונפלור וסוכר ומערבבים היטב.
מוסיפים ביצים מערבבים ומוסיפים את החמאה הרכה כשהיא חתוכה לחתיכות.
אפשר ללוש ביד ואפשר ללוש במעבד מזון, אנחנו לשנו ביד כ-3 דקות לערך
עד שקיבלנו בצק אחיד. נשטח אותו על תבנית העוגה ונשתדל שיהיה באותו העובי
נשאיר את השוליים מעט יותר גבוהים.
את התבנית עם הבצק מכניסים לקירור של כרבע שעה במקרר.
מוציאים את הבצק מהמקרר ועושים בו מספר חורים עם מזלג.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לרבע שעה.
לאחר שהבצק מזהיב מעט, מוציאים ומניחים להתקררות של כ-10 דקות
מסדרים מעליו את מילוי התפוחים ומעליהם יוצקים
את הקצף הלבן. מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות
כ-10 דקות רבע שעה עד שהבצק מזהיב.
מוציאים מניחים לבצק להתקרר מעט ושמים את תערובת התפוחים על הבצק
לאחר מכן יוצקים את הקצף בצורה יפה למעלה עם כף ניתן ליצור צורת גלים
אופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות.
אם רוצים קצף יותר קריספי בסוף האפייה יש להעביר את התכנית בתנור למצב טורבו
עם מאוורר במשך 5 דקות.
בסיום האפייה מניחים לעוגה להתקרר בתנור ובתיאבון.
טיפים למתכון:
-את תערובת התפוחים ניתן להכין אפילו יום יומיים לפני.
-הבצק יכול לשבת במקרר גם יותר זמן כמה שעות זה גם בסדר.
-לא חובה לשמן תבנית אבל מאוד מומלץ למרוח במעט חמאה ולקמח.
-החום בתנורים שונים יכול להיות שונה לכן קחו מרווח ביטחון של עד 10 דקות נוספות
ולשים עין מידי פעם.
-יותר מידי נוזלים בסיר התפוחים זה לא טוב, הגבירו את האש ערבבו מעט בדרך כלל
הם מתאדים מהר מאוד. ראו בסרטון שצרפנו למטה.
-סוג התפוחים לא משנה כל תפוח יכול להיות טוב לעוגה הזו.
- תבנית לעוגה יכולה להיות גם תבנית 26 קפיצית או סיר פלא,
הבחירה שלנו היא חד פעמית כמו שניתן להסיר את הנייר הגמר האפייה.
-אחסון העוגה: כשהעוגה מתקררת ניתן לאחסן במקרר, יותר מכך חתיכת עוגה עם חימום
של מספר שניות במיקרו ולאחר מכן להוסיף כדור גלידה או מעט סירופ שוקולד
עושה לה רק טוב.
הכנת תערובת תפוחים למילוי העוגה |
בצק פריך לפני אפייה |
בצק פריך לאחר אפייה |
התפוחים מעל הבצק פריך |
עוגת התפוחים בתנור |