טורטיה חזה עוף וירקות

הקיץ הגיע, הילדים בחופשה ואימהות רבות שואלות את עצמן מה להכין לארוחת צהריים?

המתכון הבא טורטייה במילוי חזה עוף וירקות הינו קל מאוד להכנה ובעצם כל ההכנה מתמקדת בעיקר במילוי, את הטורטיות עצמן ניתן לקנות ברשתות השיווק השונות, מחיר ממוצע של חבילת טורטיות שבה יש 10 -14 יחידות הוא בסביבות ה-10 ש"ח, ניתן אף למצוא היום טורטיות מקמח מלא כך שזה בהחלט גם ערך בריאותי.

טורטייה במילוי חזה עוף
מצרכים:
חצי קילו חזה עוף חתוך לרצועות.
2 בצל בינוני חתוך לרצועות או טבעות.
שמן לטיגון ( לא טיגון עמוק)
ירקות חתוכים לרצועות - פלפל אדום, בצל ירוק גזר, כרוב או כל ירק אחר שיתבשל בבישול מהיר
תבלינים -קארי, פפריקה מתוקה בשמן, מעט כורכום סילן ומעט רוטב צ'ילי. התבשיל נטול מלח, לא הוספנו אפילו קמצוץ. .
לטגן בצל בכמות שנראית לכם מתאימה לכמות חזה העוף.
כשבצל מתחיל להתרכך מכניסים חזה חוף חתוך לרצועות ארוכות.
כשחזה העוף מתחיל להלבין הוסיפו תבלינים לפי טעמכם.
ערבבו מעט ובשלו כ-10 דקות נוספות על אש קטנה, חזה העוף והבצל יגירו נוזלים וזה בסדר גמור.
בשלב שנראה לכם שהחזה העוף מוכן הוסיפו ירקות חתוכים לרצועות, ערבבו היטב.
בשלו עד-10 דקות נוספות עם מכסה חצי פתוח לאידוי נוזלים. והמנה מוכנה.

הרכבת המנה:
פרסו את עלה הטורטיה, ניתן למרוח מעט חומוס או טחינה, הניחו את המילוי במרכז ולאורך, את חלק הטורטייה הרחוק מכם קפלו למרכז, אל שני הצדדים למרכז ואחד על השני. כמובן רצועות ירקות טריים רק יוסיפו למנה.

בתאבון.

 הטורטייה משתלבת היטב עם הטעמים השונים,  מאוד מומלץ ללכת על "טעם אחיד ז"א אם בחרתם בחזה עוף מתוק תוסיפו גם סילן ותמעטו את השימוש במלח. ניתן לבחור גם בטעם חריף או פיקנטי.

טורטייה מילויים



טיפים לאירוח מושלם - מזנון בופה

ימי הולדת הם בהחלט סיבה למסיבה, לעיתים ההכנות והתארגנות לוקחים זמן רב ולא תמיד יודעים מאיפה להתחיל לארגן את המסיבה ואיך לתזמן את ההכנות כך שנגיע למסיבה רגועים ובטוחים שהכל ילך על הצד הטוב ביותר.

כלל בסיס בכל הכנות לאירוע - מיקום האירוע
אם האירוע מתקיים במסעדה או באולם אז חסכנו לעצמנו הרבה כאב ראש, במקביל גם ההוצאות עלולות לעלות בצורה דרסטית ואף להכפיל או לשלש את המחיר מאירוע שמתקיים בבית.
אירוע באולם או במסעדה לא יכול להתאים לכל גיל ולכן חשוב לדעת לילדים צעירים יש לבחור את המיקום המתאים, מיקום שיתן להם גם תעסוקה לדוגמה ג'ימבורי או מגרש משחקים וכו'.
גם ילדים בוגרים יותר ונוער ישתעממו לאחר כשעה במסעדה, לכן לילדים בוגרים ונוער כדי לבחור במקום שמאפשר מוזיקה ורחבה מספיקה למשחקי חברה שונים, לדוגמה מועדון נוער או אולם אירועים במתנ"ס.

אפשרות נוספת היא אירוע בבית או בגינה, בד"כ אירועים כאלה הינם מוגבלים במספר המשתתפים שכן להכניס 50 איש לבית קטן זה בהחלט לא הדבר האידיאלי, לכן יש לקחת בחשבון גם את מספר המשתתפים באירוע.

הנושא הבא שבו יש להתמקד הוא אוכל, מה יוגש בתפריט ? ובאיזו צורת הגשה נבחר?
 אם האירוע נערך במסעדה או באולם תמיד יהיה ניתן לקבל הגשה לשולחנות, זו הדרך הרשמית והפחות מתאימה לילדים ונוער. הסגנון המקובל והאהוד יותר זהו סגנון "הבופה" זאת אומרת הגשה עצמית
סגנון הבופה מאפשר התפרסות רחבה יותר של התפריט ומבחר סגנונות וטעמים, הבופה מאפשר בחירה מגוונת יותר כמו תפריט בשרי תפריט צמחוני, תפריט חלבי.
אם בוחרים בהגשה בסגנון בופה חשוב להקפיד על מספר דברים:

 -לא שמים את כל המזון המוגש על שולחן אחד - תמיד תעדיפו לחלק למספר שולחנות זאת על מנת שלא ליצור "פקקים" ותור בשולחן אחד. השתתפנו באירוע יוקרתי בו לקחו חלק כ- 100 איש באירוע היו 5 שולחנות בופה מיותר לציין שהתור התארך והמשתתפים עמדו עם צלחת האוכל בתור למנה עיקרית כשבינתיים המזון שעל הצלחת כבר מזמן התקרר, לא נעים בכלל.

-חלקו את השולחנות לפי מספר המשתתפים, שולחן עם מנה עיקרית יכול לכלול גם קערות או מגשים עם תוספות. כך יכול המשתתף לקחת גם עיקרית וגם תוספת בלי לעבור לשולחן אחר ולתור נוסף.

-הניחו את הכלים עם המזון במגשים או בקערות עם כלי הגשה נוחים, כפות גדולות, מלקחיים וכו' יאפשרו מזיגה נוחה מאוד.

-שימוש בכלים חד פעמיים יקל מאוד על מלאכת הפינוי והכנת השולחנות לקראת הגשה של קינוחים או פירות, עוגות וכו'.

-צלחות וסכו"ם כדאי להניח על כל שולחן ערימת צלחות אחת ע"ג השנייה וכלי עם סכו"ם, אם יגמר תמיד יוכלו האורחים לקחת משולחן סמוך ללא צורך להתחיל ולחפש איפה יש סכו"ם.
אם הצלחות בהם יוגש האוכל הין חד פעמיות, צריך להקפיד על איכות טובה של הצלחת, צלחת קשיחה נוח יותר להחזיק בעיקר אם מוגשת עליה מנה עיקרית כבדה.

-שולחנות הבופה לא צריכים להיות עמוסים מידי, תמיד עדיף לפתוח שולחן נוסף מאשר להעמיד על שולחן של מטר וחצי קערות עם עשרה סוגי סלטים.
חישבו על נוחות המזיגה ועל האסטטיקה של העין.
אולמות אירועים נוטים לא פעם ל"מרכז" הכל ולצמצם שולחנות לעיתים זה חוסך את העבודה של מלצר נוסף למזיגה.

בבית או באולם רוב הנקודות שצוינו פה הם המפתח להצלחת האירוע שמוגש בו
תפריט בסגנון בופה.

בכתבות הבאות נעסוק בתפריט למזנון בופה ואיך להתאים אותו לאורחים שלכם.

איך להכין חריף ?

יש כל כך הרבה סוגים של חריף וכל כך הרבה דרכים בהם מכינים את סלט החריף,כל בית והחריף האהוב עליו.
כל חריף יצא בטעם מירקם וצבע אחר גם אם הבסיס יהיה זהה שזה בעצם הפלפל החריף שגם ממנו ישנם מבחר סוגים.
הפעם בחרנו במתכון חריף עם פלפל צ'ילי, החריף יכול לצאת בדרגת חריפות לבחירה זאת אומרת אם תוסיפו פלפל צ'ילי אחד דרגת החריפות עדינה, 3-4 פלפל צ'ילי יצא חריף מאוד.

טיפ חשוב:  פלפל הצ'ילי חריף ולכן במגע עימו כדאי מאוד לעטות כפפות על הידיים, אם אין כפפה בנמצא שימו שקיות ניילון על הידיים, בכל מקרה כדאי להקפיד ולמנוע מגע בין הפלפל ליד כי זה שורף וקשה מאוד "להיפטר " מהצריבה.

המצרכים ל-100 גרם חריף:
3 פלפלפים ירוקים (עם קליפה בהירה) חטוכים לרצועות
2-3 פלפל צ'ילי חתוכים לרצועות
5-6 גבעוליה פטרוזליה
4-5 גרעיני שום
מעט שמן
תבלינים רצויים: פלפל לבן, מלח, כמון. 

אופן ההכנה:
במחבת לטגן מעט את שום, להוסיף את הפלפל הירוק ואת פלפל הצ'ילי. להנמיך את האש ולטגן על אש קטנה עד לריכוך הפלפלים.
לאחר מכן לטחון הכל כולל הנוזלים והפטרוזיליה במעבד מזון. עד שמתקבל ממרח אחיד.
אם אין מעבד מזון מסננים את הנוזלים לכלי ואת הפלפלים והפטרוזליה קוצצים ורק לאחר מכן מחברים בין התערובות. 

לאחסון יש לכניס לתוך צנצנת או כלי אטום ולמקרר. 
ניתן להקפיא את החריף בכלי אטום וכשרוצים צריך להפשיר במקרר. 
פלפל צ'ילי
חריף פלפל צ'ילי
הדרכה מצולמת להכנת חריף:

מתכון מטבוחה

סלט המטבוחה מקובל מאוד באזור הים התיכון ובקרב עדות המזרח, אבל סלט המטבוחה בגלל טעמו הוא אהוב על כולם ללא הבדלים כאלה ואחרים. מה שכן שונה הוא טעמו של סלט המטבוחה שאופן הכנתו בכל בית הוא מעט שונה ולכן גם טעמו צבעו וזמן ההכנה שונה.
באופן כללי ביותר סלט המטבוחה מבוסס על עגבניות ופלפלים שמבושלים זמן רב, זה הבסיס לסלט המטבוחה, יש קיצורי דרך שאותם אציג לפניכם.

המצרכים:
6 עגבניות שלמות מקולפות
4 פלפל גמבה ו-1 או 2 פלפל ירוק קלופים וקלויים על גז או בתנור
7 שיני שום
1 כף פפריקה מתוקה - מי שרוצה חריף שיוסיף פפריקה חריפה.


אופן ההכנה:
בסיר לטגן שום ולהוסיף את העגבניות הקלופות ואת הפלפלים הקלויים כשהם חתוכים לקוביות או רצועות.
לטבל היטב בפפריקה מתוקה, מלח, מעט כמון. להרתיח ולהנמיך לבישול על אש קטנה. אחרי כמחצית השעה יש להוסיף כמחצית כוס מים רותחים ולבשל מכוסה על אש קטנה כשעה נוספת .

אם רוצים שהמטבוחה תהיה מעט סמיכה יש להוסיף שתי כפות סוכר בשלב טיגון השום כך החומרים יתקרמלו והמטבוחה תהיה סמיכה יותר.

את המטבוחה ניתן להגיש חמה או קרה, מאוד מומלץ לקצוץ מעט פטרוזליה טרייה ולפזר למעלה בעת ההגשה.















סלט חצילים בטעם כבד - צמחוני

סלט חצילים בטעם כבד שמתאים מאוד לאכילה גם חם וגם קר. הסלט הזה קל מאוד להכנה והוא משדרג את הסלטים המוגשים בארוחה.

הכמות פה היא לבערך חצי קילו של חציל בטעם כבד, צריך לשים לב שהגודל של הירקות משתנה אז לשמור פחות או יותר על איזון בין הכמויות בהתאם לגודל הירקות

המצרכים:
4 בצלים בינוניים חתוכים לפרוסות
2 חצילים בינוניים קלויים או אפויים
כפית שטוחה מלח (או לפי הטעם)
כפית שטוחה כמון
מעט שמן 
אופציה לא חובה : שתי ביצים קשות

אופן ההכנה:
במחבת מטגנים את הבצל עם מעט שמן, לאחר שהבצל צרוב ומשחים מוסיפים את החציל הקלוי ואת התבלינים מלח וכמון ומטגנים 10 דקות לספיגת טעמים. 

מחכים שיתקרר ומעבירים הכל למעבד מזון טוחנים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
אם רוצים מוסיפים את הביצה קשה להליך הטחינה.

לאחר הטחינה מערבבים היטב ומכניסים למקרר. בתאבון

סלט חצילים בטעם כבד

הדרכה מצולמת למתכון:




תוויות

אבקת סוכר אגוזי מלך אופן ההכנה אזוב מצוי איך להכין בצק שמרים קר איך להכין דואה? איך להכין חמין איך להכין חריף איך להכין לבנה בבית? איך להכין ליפתן פירות? איך להכין עוגה כושית איך להכין עוגה עם צימוקים? איך להכין עוגיות ללא גלוטן איך להכין עוגת ענבים איך להכין עוגת שושנים איך להכין עוגת תפוזים איך להכין פוקצ׳ה בבית? איך להכין קינוח בכוס איך להכין ריבה איך להכין ריבת אפרסק? קונפיטורת פירות איך להכין ריבת מנגו איך לקלף עגבניות איך לקלף פלפלים בקלות איך מכינים בייגלה איך מכינים זעתר אננס אפונה עם חזה עוף אפייה אפייה ביתית אפייה בנינג'ה ארוחת צהריים מהירה בוטנים בורגול דק בורקס בטטה בייגלה חלבי בישול גרגירי חומוס בישול עירקי במיה בננה בבלילה בננה מטוגנת בצל מטוגן בצק הקובה בצק לרוגעלך בצק עלים בצק פריך בצק שמקים במילוי קינמון בצק שמרים לפיצה בצק שקדים בקר כתף 5 ברוקולי בשר בקר מספר 6 בשר לחמין גבינת מסקרפונה גזר גלגול רולדה גלסאז' דבש דובדבני אמרנה דובדבנים דלעת הכנת לחמנייה טרייה הכנת לפתן פירות הכנת מילוי לקינוח כוסות הכנת קינואה. זילוף. זיתים חריפים זיתים מבושלים זעתר חומוס ביתי חומוס גרגירים חזה עוף חזה עוף במחבת חזה עוף עם ירקות חיטה בחמין חיתוכיות חיתוכית אישית חלב עיזים. חלה מתוקה חלה עגולה חמוסתה חמוציות חמין חנוכה חצילים חצילים בטעם כבד טו בשבט טורט שוקו טורטייה חזה עוף טחינה טיפ לאפיית לחמניות יוגורט יפרח ירקות ירקות בנינג'ה כבד עוף כדורי שוקולד כדורי שוקולד כשר לפסח כדורי שוקולד פרווה כוסמת מתכון כמון כנאפה לבנה ביתית להכין גאנש שוקולד לחם ביתי לחם ביתי מקמח שמרים לחם פשוט לחם שום לחם שומשום לחמניות בית ספר לחמניות מהירות הכנה לחמניות צימוקים לחמניית בית ליבת תפוח ללא מוצרים מן החי מאכלי חנוכה מאפה שמרים מגדרה פתיתים מדליוני שוקולד מוס לבן מוס שוקולד מוס תות שדה. מזנון בופה מטבוחה מטבח כורדי מייפל מילוי ירקות למאפה. מילוי למאפה פטריות מילוי לעוגת שמרים מילוי עלה סיגר מרוקאי מילוי צמחוני לבורקס מילוי תפוחים לעוגה מיני בורקס מיני סופגנייה מיץ לימון מיקום אירוע מכשיר נינג'ה מלוי לקונכיות בצק עלים מנה צמחונית מקלון שומשום מרנג מרק קובה עירקי מרק קוסקוס משמש משקה פירות טבעי מתכון מתכון לאירוח מתכון לחם מתכון לחמניות קל מתכון למחית פיסטוק ביתית מתכון לנינג'ה מתכון לסופגניות מתכון לעוגת דבש מתכון לעוגת תפוחים מתכון מאפינס מתכון נינג'ה גריל מתכון עוגת מספרים מתכון עם גיל או אשל מתכון עם ירקות מתכון פיצה מתכון צמחוני מתכון קל מתכון קל ללחמנייה. מתכון רולדה נטפי שוקולד לבן נקטרינה סוכריות צבעוניות סולת סופגניות סינרול קינמון סירופ מייפל סירופ שוקולד סלט בריאות סלט חם סלט חציל סלט טבולה סלט ירקות סלט לראש שנה סלט קינואה סלט קר ספגטי ספינג' ספינז עדשים עוגה בחושה עוגה בעשר דקות עוגה כשר לפסח עוגה כשרה לפסח עוגה ללא הפרדת ביצים עוגה ללא מיקסר עוגה ללא שמן עוגה לשבת עוגה מהירה עוגה מהירת הכנה עוגה מוכנה עוגה פרווה עוגה קלה עוגה קרה עוגות מתוקות עוגיות ביתיות עוגיות לראש השנה עוגיות מהירות הכנה עוגיות מהירות על מילוי עוגיות מזרחיות עוגיות מעמול עוגיות משלוח עוגיות נשיקות עוגיות פסח עוגיות שומשום עוגיות שמרים עוגת ביסקוויט עוגת ביסקוויטים עוגת גבינה אפויה עוגת גבינה ללא תחתית עוגת גבינה שכבות עוגת דבש עוגת וניל מהירה עוגת לימון עוגת מראה עוגת ענבים עוגת פאי מתכון עוגת פירות עוגת פירות יבשים עוגת פירמידה עוגת פרי הדר עוגת פתיבר עוגת קרם שניט עוגת שוקולד עוגת שוקולד בחושה עוגת שוקולד קלה עוגת שוקולית עוגת שושנים שמרים עוגת שזיפים עוגת שיש עוגת שכבות עוגת שכבות ביסקוויטים ושמנת עוגת שמרים עוגת שמרים מילוי פרג חלבי עוגת שמרים פרג עוגת שמרים קלה עוגת תפוז עוגת תפוחים עוגת תפוחים לפסח עוגת תפוחים עם מרנג עוף בנינג'ה עוף בתנור עוף עם שעועית ואורז עוף שלם עיטור שוקולד. עלי גפן ממולאים עלי סיגר ענבים ענבים סגולים פאי פירות פאי תפוחים פוקצ׳ה עם עגבניות פורים פחמימה. פטל ושוקולד פטל שחור פטריות פטריות יער פטריות שטיאקי פטריות שמפיניון פילה מדומה פינגר פוד פיסטוק חלבי פיצה ביתית פיצה דקה פירות העונה פירות יער פירות לפנקייק פירות מיובשים פלפלים פנקייק פעילות אפייה לילדים פרגית בנינג'ה גריל פשטידת גבינה פשידת ירק בנינג'ה צימוק לבן ציפוי גלאסז' צלחות וסכו"ם חד פעמי צלי בקר צלעות כבש קובה בורגול קובה בורגול אפוי קובה דלעת קובה כתום קומפוט פירות קיץ קוניפיטורת מנגו קוסברה קוסקוס קופתאות קיוי קינואה קינוח קינוח אישי מהיר קינוח כוסות קינוח כוסות מהיר הכנה קינוח כוסות עם אלכוהול קינוחי כוסות קינמון קיץ קישואים קמח שמרים קמח כשר לפסח קמח לאפיית לחם. שום קמח ללא גלוטן קמח מספר 2 קפקייקס מהירים קציצות קציצות אפונה וגזר קציצות בארומה לימונית קציצות בקארי קציצות ירק קציצות תרד קקאו קרם וניל צרפתי קרם לעוגת גבינה קרם פיסטוק ראס אל חנות ראש השנה רוגלך רוטב בשר טחון רוטב סוכר רוטב פטריות רוטב שעועית רולדה מהירה רולדת שוקולד רולדת שמרים ריבת חלב ריבת ענבים ביתית ריבת שזיפים ביתית רימון שום שוקולד מריר שזיף אירופי שזיף מיובש שזיף מיובש לדר שמן זית בלבנה שמפיניון שמרים ריבת חלב שעועית חומה. שעועית צהובה תבלין לקובה תבלין קארי תבשיל קציצות. תוספת תותים תמצית וניל תמר טחון תערובת עוגה תפוז סיני תפוח תפוח אדמה בנינג'ה גריל תפוחים תפוחים ותמרים תרד