איך מכינים קינואה

הקינואה הינה זרעונים קטנים שבפעולת הבישול הם מתרככים וניתן להכין מהם מגוון תוספות לארוחה.

המצרכים למתכון הבסיסי:
1 כוס קינואה
2.5 כוסות מים

רוצים להכין יותר קינואה מכפילים את הכמויות .

אופן הכנת הקינואה:
שוטפים את הקינואה היטב במסננת במים קרים.
בסיר מחממים את המים ומוסיפים את הקינואה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש .
מכסים את הסיר מידי פעם מערבבים מעט בעזרת מזלג.
בדרך כלל לאחר כרבע שעה הקינואה מתחילה להיות שקופה, מוסיפים ירק כלשהו אם רוצים.
מבשלים עוד כעשר דקות עד להתאדות מלאה של המים, אם נסתכל התחתית הסיר נראה שאין מים.
 מכבים את האש, ומערבבים ומשאירים את הסיר סגור .
מטבלים במלח פלפל או תבלינים אחרים לפי הטעם ומגישים.

מתכון להכנת קינואה 

מתכון עוגיות תפוז

מתכון נהדר לעוגיות בטעם תפוז, צבען נוטה לגוון כתום - צהוב, מרקמן עדין ובעל ניחוח תפוזי. 
המתכון אינו מכיל מצרכים רבים ובעיקרון בנוי כולו ממצרכים פשוטים זולים וזמינים בכל בית,
עוגיות תפוז קלות להכנה וזמן ההכנה והאפייה קצר יחסית, ניתן להכין ולהקפיא בכלי אטום 
ולהוציא בכל פעם שבא משהו טעים וביתי. 

המצרכים: 
כלי מדידה כוס חד פעמי שקופה מפלסטיק

1+3/4 כוס קמח 
1 כפית שטוחה של סודה לשתייה
1/2 כוס סוכר
1 כף גרידת תפוז
25 גרם חמאה- בטמפרטורת החדר
1/2 כוס מיץ תפוז טרי

אופן ההכנה: 
מערבבים היטב את הקמח עם אבקת הסודה לשתייה, מוסיפים סוכר ואת גרידת התפוז, מערבבים. 
מוסיפים את החמאה ומערבבים מעט ומוספים בהדרגה את מיץ התפוז. 
לשים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד לא דביק. בדרך כלל הבצק מתאחד היטב לאחר 4-5 דקות לישה. 
אם יש צורך מוסיפים מעט קמח. 

לאחר שהבצק אחיד יוצרים עיגולים בגודל מטבע ופוחסים (משטחים ) אותן מעט כיוון שהבצק תופח 
בעת האפייה. מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה או על נייר כסף מרוח במרגרינה. 
ניתן לעטר בצימוקים או בפרי הדר מסוכר. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 160 מעלות, 
למשך כעשר דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. 

הכמות במתכון מספיקה לתבנית אחת כעשרים עוגיות , אם רוצים יותר ניתן להכפיל את הכמויות. 





כדורי שוקולד

מתכון מתוק להכנת כדורי שוקולד טעימים מאוד שנחטפים מהצלחת.
במתכון הזה השימוש בסוכר הופחת למינימום הנדרש מאחר והמתכון מכיל שוקולד מריר ולא קקאו.

המתכון הוא חלבי אך ניתן בהחלט להפוך למתכון כדורי שוקולד פרווה על ידי המרת החלב
למים מהולים בתמצית וניל או רום או חלב סויה / שקדים.
את השמנת המתוקה ניתן להמיר לשמנת צמחית.

המצרכים:
150 גרם ביסקוויטים רצוי פתיבר או סוג אחר זהה.
חבילת שוקולד מריר
חצי כוס חלב
שתי כפות שמנת מתוקה
כפית סוכר

לעיטור: קוקוס או סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
מרסקים את את הביסקוויטים עד לקבלת פירורים.
ממיסים את השוקולד והסוכר בבן מארי - לקחת כלי עם מים רותחים ולהכניס לתוכו
כלי קטן יותר עם השוקולד לערבב מידי פעם. להקפיד שלא יכנסו מים לתוך כלי השוקולד.
להוסיף את השוקולד המומס לפירורים, להוסיף את השמנת לערבב ובהדרגה להוסיף את החלב.

ללוש היטב וליצור עיגולים קטנים, לגלגל בתוך כלי עם קוקוס ולהניח בתחתיות נייר.
להכניס לכלי סגור ולשמור במקרר.

ניתן להכין כדורי שוקולד כשרים לפסח ולהשתמש בעוגיות כשרות לפסח כמו עוגיות יין
או סוג אחר.






עוגת גבינה אפויה עם קרם וניל

עוגת גבינה היא מסוג העוגות שניתן לגוון אותם במילויים וקרמים שונים וכן בצורות הכנה שונות.
הכנתי עוגת גבינה שניתן לכנותה עוגת שכבות גבינה, היא כוללת תחתית אפוייה שכבה של גבינה
וציפוי קרם וניל. המיוחד בעוגה זו הוא בעצם מיעוט החומרים והיא עשויה ממצרכים מאוד פשוטים
שזמינים בכל בית מה שהופך אותה לעוגה שעלויות הכנתה זולות והיא אופציה מוצלחת במיוחד
לעוגת גבינה נהדרת שגם עלות הכנתה אינה יקרה.
 והטעם הנהדר מובטח שילווה לאורך זמן. 
את ציפוי קרם הווניל ניתן להחליף בכל קרם על בסיס שמנת מתוקה או קצפת, כך גם את 
העיטורים על העוגה ניתן לשנות לצימוקים, תותים וכו׳ . 


מצרכים לתחתית העוגה: 
כוס ושלושת רבעי כוס קמח מנופה
חצי שקית אבקת אפייה
חצי כוס סוכר
75 גרם מרגרינה
2 חלמונים

אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והסוכר. 
מוסיפים מרגרינה והחלמונים מערבבים ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק אחיד. 

משטחים על תבנית אפייה משומנת ומקומחת, אופים בחום של 180 כעשר דקות
או עד שמזהיב. 
מוציאים ומניחים להתקררות מלאה. 

המצרכים לתערובת הגבינה:
שני חלבונים
חצי כוס אבקת סוכר
חצי חב׳ גבינה לבנה 9%
שלושת רבעים של מיכל שמנת חמוצה 
כמה טיפות לימון. 

מכניסים למיקסר את שני החלבונים מקציפים עד לקבלת קצף לבן ומוסיפים
בהדרגה אבקת סוכר. מוסיפים את טיפות הלימון וממשיכים להקציף על לקבלת 
קצף לבן יציב. 
מוסיפים את הגבינה והשמנת ומקציפים במהירות נמוכה. 

יוצקים את תערובת הגבינה על התחתית האפויה ומכניסים לתנור לחום של 180 
לעשר דקות. התערובת תופחת מעט . אסור לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה
כדי שהעוגה לא תצנח. 
לאחר עשר דקות אפייה מפחיתים את חום התנור ל-160 מעלות בערך
ואופים לפחות עשרים דקות נוספות . 
מאוד לשים לב כל תנור אופה אחרת אז צריך לשים לב שהעוגה מקבלת 
צבע שחום אך לא נשרפת. 
אם העוגה מתבקעת מעט באמצע זה בסדר גמור ומסמן שהעוגה התייצבה וסיום
האפייה מתקרב. 

מוציאים את העוגה ומניחים להתקרר היטב. מצפים בקרם . 
קרם מעולה משמנת מתוקה ( אריזה אחת) וחמש כפות פודינג וניל להקציף היטב
למרוח מעל העוגה ולהכניס למקרר לפחות שעה. בתאבון














עוגיות בצק עלים ושוקולד


המצרכים:
חבילת שוקולד מריר
חצי חבילת בצק עלים מופשר
חלבון ביצה
סוכר

אופן ההכנה:
מרדדים מעט את בצק העלים, מורחים בשוקולד מריר שהומס במיקרו או בבן מארי.
מגלגלים מצד אחד עד למחצית הבצק, מגלגלים את הצד השני ומצמידים בעדינות
את שני הגלילים.
מורחים בחלבון ביצה מכל הצדדים, זורים סוכר בכמות יפה מכל הצדדים.
פורסים פרוסות דקות ומניחים על נייר אפייה בתבנית תנור .
מכניסים לתנור שחומם מראש ל160 -170 מעלות למשך כחצי שעה או עד שבצק העלים משחים.




תוויות

אבקת סוכר אגוזי מלך אופן ההכנה אזוב מצוי איך להכין בצק שמרים קר איך להכין דואה? איך להכין חמין איך להכין חריף איך להכין לבנה בבית? איך להכין ליפתן פירות? איך להכין עוגה כושית איך להכין עוגה עם צימוקים? איך להכין עוגיות ללא גלוטן איך להכין עוגת ענבים איך להכין עוגת שושנים איך להכין עוגת תפוזים איך להכין פוקצ׳ה בבית? איך להכין קינוח בכוס איך להכין ריבה איך להכין ריבת אפרסק? קונפיטורת פירות איך להכין ריבת מנגו איך לקלף עגבניות איך לקלף פלפלים בקלות איך מכינים בייגלה איך מכינים זעתר אננס אפונה עם חזה עוף אפייה אפייה ביתית אפייה בנינג'ה ארוחת צהריים מהירה בוטנים בורגול דק בורקס בטטה בייגלה חלבי בישול גרגירי חומוס בישול עירקי במיה בננה בבלילה בננה מטוגנת בצל מטוגן בצק הקובה בצק לרוגעלך בצק עלים בצק פריך בצק שמקים במילוי קינמון בצק שמרים לפיצה בצק שקדים בקר כתף 5 ברוקולי בשר בקר מספר 6 בשר לחמין גבינת מסקרפונה גזר גלגול רולדה גלסאז' דבש דובדבני אמרנה דובדבנים דלעת הכנת לחמנייה טרייה הכנת לפתן פירות הכנת מילוי לקינוח כוסות הכנת קינואה. זילוף. זיתים חריפים זיתים מבושלים זעתר חומוס ביתי חומוס גרגירים חזה עוף חזה עוף במחבת חזה עוף עם ירקות חיטה בחמין חיתוכיות חיתוכית אישית חלב עיזים. חלה מתוקה חלה עגולה חמוסתה חמוציות חמין חנוכה חצילים חצילים בטעם כבד טו בשבט טורט שוקו טורטייה חזה עוף טחינה טיפ לאפיית לחמניות יוגורט יפרח ירקות ירקות בנינג'ה כבד עוף כדורי שוקולד כדורי שוקולד כשר לפסח כדורי שוקולד פרווה כוסמת מתכון כמון כנאפה לבנה ביתית להכין גאנש שוקולד לחם ביתי לחם ביתי מקמח שמרים לחם פשוט לחם שום לחם שומשום לחמניות בית ספר לחמניות מהירות הכנה לחמניות צימוקים לחמניית בית ליבת תפוח ללא מוצרים מן החי מאכלי חנוכה מאפה שמרים מגדרה פתיתים מדליוני שוקולד מוס לבן מוס שוקולד מוס תות שדה. מזנון בופה מטבוחה מטבח כורדי מייפל מילוי ירקות למאפה. מילוי למאפה פטריות מילוי לעוגת שמרים מילוי עלה סיגר מרוקאי מילוי צמחוני לבורקס מילוי תפוחים לעוגה מיני בורקס מיני סופגנייה מיץ לימון מיקום אירוע מכשיר נינג'ה מלוי לקונכיות בצק עלים מנה צמחונית מקלון שומשום מרנג מרק קובה עירקי מרק קוסקוס משמש משקה פירות טבעי מתכון מתכון לאירוח מתכון לחם מתכון לחמניות קל מתכון למחית פיסטוק ביתית מתכון לנינג'ה מתכון לסופגניות מתכון לעוגת דבש מתכון לעוגת תפוחים מתכון מאפינס מתכון נינג'ה גריל מתכון עוגת מספרים מתכון עם גיל או אשל מתכון עם ירקות מתכון פיצה מתכון צמחוני מתכון קל מתכון קל ללחמנייה. מתכון רולדה נטפי שוקולד לבן נקטרינה סוכריות צבעוניות סולת סופגניות סינרול קינמון סירופ מייפל סירופ שוקולד סלט בריאות סלט חם סלט חציל סלט טבולה סלט ירקות סלט לראש שנה סלט קינואה סלט קר ספגטי ספינג' ספינז עדשים עוגה בחושה עוגה בעשר דקות עוגה כשר לפסח עוגה כשרה לפסח עוגה ללא הפרדת ביצים עוגה ללא מיקסר עוגה ללא שמן עוגה לשבת עוגה מהירה עוגה מהירת הכנה עוגה מוכנה עוגה פרווה עוגה קלה עוגה קרה עוגות מתוקות עוגיות ביתיות עוגיות לראש השנה עוגיות מהירות הכנה עוגיות מהירות על מילוי עוגיות מזרחיות עוגיות מעמול עוגיות משלוח עוגיות נשיקות עוגיות פסח עוגיות שומשום עוגיות שמרים עוגת ביסקוויט עוגת ביסקוויטים עוגת גבינה אפויה עוגת גבינה ללא תחתית עוגת גבינה שכבות עוגת דבש עוגת וניל מהירה עוגת לימון עוגת מראה עוגת ענבים עוגת פאי מתכון עוגת פירות עוגת פירות יבשים עוגת פירמידה עוגת פרי הדר עוגת פתיבר עוגת קרם שניט עוגת שוקולד עוגת שוקולד בחושה עוגת שוקולד קלה עוגת שוקולית עוגת שושנים שמרים עוגת שזיפים עוגת שיש עוגת שכבות עוגת שכבות ביסקוויטים ושמנת עוגת שמרים עוגת שמרים מילוי פרג חלבי עוגת שמרים פרג עוגת שמרים קלה עוגת תפוז עוגת תפוחים עוגת תפוחים לפסח עוגת תפוחים עם מרנג עוף בנינג'ה עוף בתנור עוף עם שעועית ואורז עוף שלם עיטור שוקולד. עלי גפן ממולאים עלי סיגר ענבים ענבים סגולים פאי פירות פאי תפוחים פוקצ׳ה עם עגבניות פורים פחמימה. פטל ושוקולד פטל שחור פטריות פטריות יער פטריות שטיאקי פטריות שמפיניון פילה מדומה פינגר פוד פיסטוק חלבי פיצה ביתית פיצה דקה פירות העונה פירות יער פירות לפנקייק פירות מיובשים פלפלים פנקייק פעילות אפייה לילדים פרגית בנינג'ה גריל פשטידת גבינה פשידת ירק בנינג'ה צימוק לבן ציפוי גלאסז' צלחות וסכו"ם חד פעמי צלי בקר צלעות כבש קובה בורגול קובה בורגול אפוי קובה דלעת קובה כתום קומפוט פירות קיץ קוניפיטורת מנגו קוסברה קוסקוס קופתאות קיוי קינואה קינוח קינוח אישי מהיר קינוח כוסות קינוח כוסות מהיר הכנה קינוח כוסות עם אלכוהול קינוחי כוסות קינמון קיץ קישואים קמח שמרים קמח כשר לפסח קמח לאפיית לחם. שום קמח ללא גלוטן קמח מספר 2 קפקייקס מהירים קציצות קציצות אפונה וגזר קציצות בארומה לימונית קציצות בקארי קציצות ירק קציצות תרד קקאו קרם וניל צרפתי קרם לעוגת גבינה קרם פיסטוק ראס אל חנות ראש השנה רוגלך רוטב בשר טחון רוטב סוכר רוטב פטריות רוטב שעועית רולדה מהירה רולדת שוקולד רולדת שמרים ריבת חלב ריבת ענבים ביתית ריבת שזיפים ביתית רימון שום שוקולד מריר שזיף אירופי שזיף מיובש שזיף מיובש לדר שמן זית בלבנה שמפיניון שמרים ריבת חלב שעועית חומה. שעועית צהובה תבלין לקובה תבלין קארי תבשיל קציצות. תוספת תותים תמצית וניל תמר טחון תערובת עוגה תפוז סיני תפוח תפוח אדמה בנינג'ה גריל תפוחים תפוחים ותמרים תרד