הקינואה הינה זרעונים קטנים שבפעולת הבישול הם מתרככים וניתן להכין מהם מגוון תוספות לארוחה.
המצרכים למתכון הבסיסי:
1 כוס קינואה
2.5 כוסות מים
רוצים להכין יותר קינואה מכפילים את הכמויות .
אופן הכנת הקינואה:
שוטפים את הקינואה היטב במסננת במים קרים.
בסיר מחממים את המים ומוסיפים את הקינואה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש .
מכסים את הסיר מידי פעם מערבבים מעט בעזרת מזלג.
בדרך כלל לאחר כרבע שעה הקינואה מתחילה להיות שקופה, מוסיפים ירק כלשהו אם רוצים.
מבשלים עוד כעשר דקות עד להתאדות מלאה של המים, אם נסתכל התחתית הסיר נראה שאין מים.
מכבים את האש, ומערבבים ומשאירים את הסיר סגור .
מטבלים במלח פלפל או תבלינים אחרים לפי הטעם ומגישים.
המצרכים למתכון הבסיסי:
1 כוס קינואה
2.5 כוסות מים
רוצים להכין יותר קינואה מכפילים את הכמויות .
אופן הכנת הקינואה:
שוטפים את הקינואה היטב במסננת במים קרים.
בסיר מחממים את המים ומוסיפים את הקינואה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש .
מכסים את הסיר מידי פעם מערבבים מעט בעזרת מזלג.
בדרך כלל לאחר כרבע שעה הקינואה מתחילה להיות שקופה, מוסיפים ירק כלשהו אם רוצים.
מבשלים עוד כעשר דקות עד להתאדות מלאה של המים, אם נסתכל התחתית הסיר נראה שאין מים.
מכבים את האש, ומערבבים ומשאירים את הסיר סגור .
מטבלים במלח פלפל או תבלינים אחרים לפי הטעם ומגישים.
מתכון להכנת קינואה |