עוגיות מזרחײַות מעמול מופיעות בעדות שונות ובטעמים שונים.
לרוב מופיע המעמול כשבין מרכיביו גם הסולת, ומי הורדים, המילוי מגוון ונתקלנו כבר
במעמול במילוי ריבה.
במתכון הזה הלכנו לכיוון המעמול ״הקלאסי״ זה שתמיד יצליח לכם, זה שתמיד יגרור
מבטי הערכה להשקעה בעוגיות המעמול הקטנות והכל כך טעימות.
מתכון מעמול מהיר הכנה שנחטף מהצלחת.
לבצק:
1 כוס קמח
1 כוס סולת
רבע כוס סוכר
רבע כוס מים חמימים
60 גרם מחמאה
כפית וחצי תמצית וניל ( לא חובה אבל מומלץ בחום)
2 כפות מיץ תפוז ( רצוי טרי שאתם סחטתם)
חצי כפית אבקת אפייה
כפית שטוחה מאוד של סודה לשתיה
למילוי:
ממרח תמרים או תמרים טחונים
אגוזים או שקדים
אופן ההכנה:
בקערה נשים את הקמח הסולת אבקת האפייה והסודה לשתייה ואת הסוכר.
נערבב היטב עם כף.
נוסיף את המחמאה הרכה ונערבב נוסיף תמצית וניל ומיץ תפוז ומים. נערבב הכל היטב.
בשלב זה נתחיל ללוש.
בתחילה נראה כאילו הבצק אינו מתגבש, לא להתייאש להמשיך ללוש, אם נידבק להוסיף מעט מעט קמח.
תוך ארבע דקות תקבלו בצק גמיש ונוח לעיצוב.
לאחר שקיבלנו בצק אחיד ניקח ממנו חתיכות קטנות וניצור עיגול בערך
בגודל של כדור פינג פונג קטן.
נפתח את העיגול על כף היד נמלא במילוי בתמרים ואגוזים, ונסגור את העיגול
בדיוק כפי שסוגרים קובה ונגלגל אותו שוב לעיגול יפה.
את העיטורים של המעמול יוצרים בעזרת מצבט מיוחד, אבל אם אין לכם
כזה מצבט, קחו פינצטה נקייה וצרו את העיטורים שעל המעמול תוך צביטה קלה
בבצק. הדרך הקלה לעשות זאת היא כשעיגול המעמול מונח על כף היד
כך אין סיכוי שהצורה שעבדתם עליה קשה תיהרס:)
הניחו את המעמול בתבנית אפייה של תנור על גבי נייר אפייה.
הכניסו לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות.
כדאי ואפילו מומלץ לשים לב למעמול כשמזהיב מעט
להוציא והניח בכלי פתוח שיתקרר. לבזוק מעט אבקת סוכר
ובתיאבון .
רעיונות למילוי מעמול:
אגוזים ושקדים גרוסים עבה לערבב עם כף סוכר ומעט ממרח תמרים.
תמר טחון מעורבב עם אגוזים.
לרוב מופיע המעמול כשבין מרכיביו גם הסולת, ומי הורדים, המילוי מגוון ונתקלנו כבר
במעמול במילוי ריבה.
במתכון הזה הלכנו לכיוון המעמול ״הקלאסי״ זה שתמיד יצליח לכם, זה שתמיד יגרור
מבטי הערכה להשקעה בעוגיות המעמול הקטנות והכל כך טעימות.
מתכון מעמול מהיר הכנה שנחטף מהצלחת.
בצק מעמול - כמות לעשרים מעמולים |
1 כוס קמח
1 כוס סולת
רבע כוס סוכר
רבע כוס מים חמימים
60 גרם מחמאה
כפית וחצי תמצית וניל ( לא חובה אבל מומלץ בחום)
2 כפות מיץ תפוז ( רצוי טרי שאתם סחטתם)
חצי כפית אבקת אפייה
כפית שטוחה מאוד של סודה לשתיה
למילוי:
ממרח תמרים או תמרים טחונים
אגוזים או שקדים
אופן ההכנה:
בקערה נשים את הקמח הסולת אבקת האפייה והסודה לשתייה ואת הסוכר.
נערבב היטב עם כף.
נוסיף את המחמאה הרכה ונערבב נוסיף תמצית וניל ומיץ תפוז ומים. נערבב הכל היטב.
בשלב זה נתחיל ללוש.
בתחילה נראה כאילו הבצק אינו מתגבש, לא להתייאש להמשיך ללוש, אם נידבק להוסיף מעט מעט קמח.
תוך ארבע דקות תקבלו בצק גמיש ונוח לעיצוב.
בצק עוגיות מעמול
לאחר שקיבלנו בצק אחיד ניקח ממנו חתיכות קטנות וניצור עיגול בערך
בגודל של כדור פינג פונג קטן.
נפתח את העיגול על כף היד נמלא במילוי בתמרים ואגוזים, ונסגור את העיגול
בדיוק כפי שסוגרים קובה ונגלגל אותו שוב לעיגול יפה.
את העיטורים של המעמול יוצרים בעזרת מצבט מיוחד, אבל אם אין לכם
כזה מצבט, קחו פינצטה נקייה וצרו את העיטורים שעל המעמול תוך צביטה קלה
בבצק. הדרך הקלה לעשות זאת היא כשעיגול המעמול מונח על כף היד
כך אין סיכוי שהצורה שעבדתם עליה קשה תיהרס:)
הניחו את המעמול בתבנית אפייה של תנור על גבי נייר אפייה.
הכניסו לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות.
כדאי ואפילו מומלץ לשים לב למעמול כשמזהיב מעט
להוציא והניח בכלי פתוח שיתקרר. לבזוק מעט אבקת סוכר
ובתיאבון .
רעיונות למילוי מעמול:
אגוזים ושקדים גרוסים עבה לערבב עם כף סוכר ומעט ממרח תמרים.
תמר טחון מעורבב עם אגוזים.