סיר אחד של צלי בקר יכול להפוך בקלות למספר תבשילים שונים מצלי בקר עם ירקות
ועד לספריטה,מבשר מעט מתקתק ועד לבשר מטובל ופיקנטי
כל מה שצריך זה רק את הכיוון ואת הטעם שאתם רוצים.
איך מכינים את צלי הבקר?
לבסיס השתמשנו בבשר כתף טרי מספר 5
מעט שמן, ושיני שום חתוכות לחצי.
פרסנו את הבשר לפרוסות.
חממנו מעט שמן והוספנו את שיני השום ולאחר מכן את פרוסות הבשר.
מידי פעם הפכנו את הבשר כדי שיטגן מכל צידיו, הכל על אש נמוכה.
הוספנו מעט מתערובת התבלין ראס אל חנות, הוספנו מים עד לכיסוי כל הבשר הרתחנו,
כיסינו את הסיר והשארנו לבישול של כשעתיים על אש נמוכה.
וזהו זה, לאחר שעתיים קיבלנו סיר עם צלי עסיסי ורך שאפשר בהחלט להגיש גם כך.
והנה לכם כמה רעיוניות איך להמשיך הלאה:
צלי בשר בתוספת ערמונים ופירות יבשים- מחממים סיר עם מעט שמן מוסיפים פירות יבשים
כמו משמש, שזיף, חמוציות, דובדבן יבש, דבלה, חשוב לחרוץ חריץ בכל פרי כדי שיגיר את
טעמיו, מוסיפים ערמונים.
מטגנים קלות כ3-4 דקות מי שרוצה מתקתק יוסיף גם טיפה של דבש. מוסיפים את פרוסות הבשר
מטבלנים בתבלינים כמו פפריקה מתוקה, כורכום. מערבבים מוסיפים מים רותחים
לכיסוי מבשלים כשעה. מומלץ לפתוח את הסיר מידי פעם ולתת לאדים לצאת כך יתקבל
בשר ופירות בלי הרבה רוטב.
צלי בשר עם תפוחי אדמה - לטגן את תפוחי האדמה כמו ציפס עבה להוסיף
לבשר, להוסיף תבלינים מלח ופלפל שחור, אפילו מעט אגוז מוסק לארומה מצויינת.
להוסיף מים רותחים רק עד קו התבשיל, לבשל לזמן קצר.
צלי בשר עם זיתים - זיתים ללא חרצנים לבשל ברוטב אדום עם פפריקה מתוקה/ חריפה
שיני שום, רסק עגבניות תבלינים ואפילו מעט שמיר או פטרוזליה.
מוסיפים את הבשר לערבב קלות ולהוסיף מעט מים להרתיח
ולהשאיר לבישול לפחות כחצי שעה.
קצת טיפים:
צלי בקר טוב תלוי מאוד בבשר בו משתמשים, רצוי שיהיה עליו שומן אבל לא יותר מידי,
בבישול הראשוני חשוב לא לייבש את הבשר ואם רוצים להמשיך עם הבשר המבושל
למתכון שונה צריך להקפיד ולא לשים תבלינים עם טעמים דומיננטיים מאוד.
כדאי בשלב הבישול הראשוני להימנע משימוש במלח במיוחד אם ממשיכים למתכון אחר
שגם בו תהיה תוספת מלח, במיוחד לשים לב אם מדובר במתכון זיתים שהרי שם הזיתים
מכילים מלח. בשר ממולח יתר על המידה זה לא כיף, מניסיון.
את הבשר אחרי בישול הראשוני ניתן להקפיא בקופסה אטומה ולהוציא כשצריך.
כן היינו ממליצים לרשום תמיד את תאריך ההקפאה במידה ומבשלים מספר פעמים.
הקפאה חוסכת זמן בישול מיותר וטרחה רבה והתוצאה זהה לחלוטין.
בשר צלי שמוגש ברוטב כדאי להגיש עם תוספת ללא רוטב כמו אורז או פירה לדוגמה,
בעיקר כדי למנוע עודף נוזלים בצלחת.
שיהיה בתיאבון
ועד לספריטה,מבשר מעט מתקתק ועד לבשר מטובל ופיקנטי
כל מה שצריך זה רק את הכיוון ואת הטעם שאתם רוצים.
איך מכינים את צלי הבקר?
לבסיס השתמשנו בבשר כתף טרי מספר 5
מעט שמן, ושיני שום חתוכות לחצי.
פרסנו את הבשר לפרוסות.
חממנו מעט שמן והוספנו את שיני השום ולאחר מכן את פרוסות הבשר.
מידי פעם הפכנו את הבשר כדי שיטגן מכל צידיו, הכל על אש נמוכה.
הוספנו מעט מתערובת התבלין ראס אל חנות, הוספנו מים עד לכיסוי כל הבשר הרתחנו,
כיסינו את הסיר והשארנו לבישול של כשעתיים על אש נמוכה.
וזהו זה, לאחר שעתיים קיבלנו סיר עם צלי עסיסי ורך שאפשר בהחלט להגיש גם כך.
והנה לכם כמה רעיוניות איך להמשיך הלאה:
צלי בשר בתוספת ערמונים ופירות יבשים- מחממים סיר עם מעט שמן מוסיפים פירות יבשים
כמו משמש, שזיף, חמוציות, דובדבן יבש, דבלה, חשוב לחרוץ חריץ בכל פרי כדי שיגיר את
טעמיו, מוסיפים ערמונים.
מטגנים קלות כ3-4 דקות מי שרוצה מתקתק יוסיף גם טיפה של דבש. מוסיפים את פרוסות הבשר
מטבלנים בתבלינים כמו פפריקה מתוקה, כורכום. מערבבים מוסיפים מים רותחים
לכיסוי מבשלים כשעה. מומלץ לפתוח את הסיר מידי פעם ולתת לאדים לצאת כך יתקבל
בשר ופירות בלי הרבה רוטב.
צלי בשר עם תפוחי אדמה - לטגן את תפוחי האדמה כמו ציפס עבה להוסיף
לבשר, להוסיף תבלינים מלח ופלפל שחור, אפילו מעט אגוז מוסק לארומה מצויינת.
להוסיף מים רותחים רק עד קו התבשיל, לבשל לזמן קצר.
צלי בשר עם זיתים - זיתים ללא חרצנים לבשל ברוטב אדום עם פפריקה מתוקה/ חריפה
שיני שום, רסק עגבניות תבלינים ואפילו מעט שמיר או פטרוזליה.
מוסיפים את הבשר לערבב קלות ולהוסיף מעט מים להרתיח
ולהשאיר לבישול לפחות כחצי שעה.
קצת טיפים:
צלי בקר טוב תלוי מאוד בבשר בו משתמשים, רצוי שיהיה עליו שומן אבל לא יותר מידי,
בבישול הראשוני חשוב לא לייבש את הבשר ואם רוצים להמשיך עם הבשר המבושל
למתכון שונה צריך להקפיד ולא לשים תבלינים עם טעמים דומיננטיים מאוד.
כדאי בשלב הבישול הראשוני להימנע משימוש במלח במיוחד אם ממשיכים למתכון אחר
שגם בו תהיה תוספת מלח, במיוחד לשים לב אם מדובר במתכון זיתים שהרי שם הזיתים
מכילים מלח. בשר ממולח יתר על המידה זה לא כיף, מניסיון.
את הבשר אחרי בישול הראשוני ניתן להקפיא בקופסה אטומה ולהוציא כשצריך.
כן היינו ממליצים לרשום תמיד את תאריך ההקפאה במידה ומבשלים מספר פעמים.
הקפאה חוסכת זמן בישול מיותר וטרחה רבה והתוצאה זהה לחלוטין.
בשר צלי שמוגש ברוטב כדאי להגיש עם תוספת ללא רוטב כמו אורז או פירה לדוגמה,
בעיקר כדי למנוע עודף נוזלים בצלחת.
שיהיה בתיאבון