מתכון לעוגה המזכירה המירקם עוגת טורט איכותית אבל יש שוני בין העוגות.
המתכון הוא לעוגה ללא שמן ואף ללא מרגרינה או חמאה, למעשה אין בה שומן כלל
ובכל זאת יוצאת עוגה מפנקת במיוחד.
המתכון מבוסס על מיצרכים פשוטים שזמינים בכל בית, זמן ההכנה קצר מאוד
ולמעשה תוך מספר דקות העוגה כבר בתנור.
המצרכים:
כוס ושלושת רבעים קמח
חצי שקית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה ( לא חייב אך רצוי)
3 ביצים
כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
חצי כוס שוקולית ( כפית גדושה שוקולית מהולה במים פושרים, לקרר לפני השימוש)
אופן ההכנה:
להקציף את הביצים בשלמותם, כשיש קצף להוסיף את הסוכר וסוכר הווניל.
בקערה נפרדת לערבב את הקמח ואבקת האפייה והסודה.
שלב איחוד התערובות: בהדרגה ותוך כדי הקצפה איטית להוסיף את תערובת הקמח לקצף הביצים.
מידי פעם להוסיף מנוזל השוקולית , בסיום להגביר את מהירות המיקסר לדקה .
ליצוק לתוך תבנית עגולה קטנה קוטר 20 או אינגליש קייק, ישאר ״עודף ״ כדי לשים
בתוך תבנית קפקייק ולאפות.
אפייה בחום של 170 מעלות, כארבעים דקות .
זמן האפייה משתנה בין תנורים ולכן מומלץ אחרי חצי שעה
לבדוק ע״י נעיצת קיסם או סכין בעוגה , אם יוצא נקי העוגה מוכנה .
בסיום האפייה לסגור את התנור ולהשאיר את העוגה ל5-6 דקות בפנים.
קרם על העוגה אפשר לשים מה שאוהבים:)
על העוגה שלנו שמנו קרם פודינג שוקולד ושבבי שוקולד לבן
המתכון הוא לעוגה ללא שמן ואף ללא מרגרינה או חמאה, למעשה אין בה שומן כלל
ובכל זאת יוצאת עוגה מפנקת במיוחד.
המתכון מבוסס על מיצרכים פשוטים שזמינים בכל בית, זמן ההכנה קצר מאוד
ולמעשה תוך מספר דקות העוגה כבר בתנור.
המצרכים:
כוס ושלושת רבעים קמח
חצי שקית אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה ( לא חייב אך רצוי)
3 ביצים
כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
חצי כוס שוקולית ( כפית גדושה שוקולית מהולה במים פושרים, לקרר לפני השימוש)
אופן ההכנה:
להקציף את הביצים בשלמותם, כשיש קצף להוסיף את הסוכר וסוכר הווניל.
בקערה נפרדת לערבב את הקמח ואבקת האפייה והסודה.
שלב איחוד התערובות: בהדרגה ותוך כדי הקצפה איטית להוסיף את תערובת הקמח לקצף הביצים.
מידי פעם להוסיף מנוזל השוקולית , בסיום להגביר את מהירות המיקסר לדקה .
ליצוק לתוך תבנית עגולה קטנה קוטר 20 או אינגליש קייק, ישאר ״עודף ״ כדי לשים
בתוך תבנית קפקייק ולאפות.
אפייה בחום של 170 מעלות, כארבעים דקות .
זמן האפייה משתנה בין תנורים ולכן מומלץ אחרי חצי שעה
לבדוק ע״י נעיצת קיסם או סכין בעוגה , אם יוצא נקי העוגה מוכנה .
בסיום האפייה לסגור את התנור ולהשאיר את העוגה ל5-6 דקות בפנים.
קרם על העוגה אפשר לשים מה שאוהבים:)
על העוגה שלנו שמנו קרם פודינג שוקולד ושבבי שוקולד לבן