מתכון לעוגיות אגוזים שניתן להכין גם במכונה להכנת עוגיות וגם ביד, מתכון קל מאוד להכנה
משך ההכנת הבצק כעשר דקות והעוגיות כעשר דקות.
חשוב להשתמש במרגרינה / חמאה רכה אז כדאי להוציא מהמקרר לפחות עשרים דקות לפני.
ניתן לגוון ובמקום אגוזים להוסיף שקד גרוס או שומשום בתוצאה תהיה מוצלחת וטעימה.
בכמות החומרים המצוינת במתכון ניתן להכין תבנית אחת של עוגיות, מי שרוצה יותר יכפיל כמויות.
המצרכים:
כוס וחצי קמח
חצי כוס סוכר
כף אבקת אפייה
חצי שקית סוכר וניל
75 גרם מרגרינה או חמאה ( קצת יותר מרבע חבילה )
4 כפות אגוזים או שקדים או שומשום
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים היבשים, מוסיפים את המרגרינה כשהיא חתוכה לקוביות.
לשים היטב ביד עד לקבלת בצק אחיד ורך. אם לשים ביד לוקח טיפה יותר זמן לאחד את החומרים.
מכניסים את הבצק למכונת העוגיות ויוצרים צורות, מניחים על תבנית אפייה מרופדת הנייר אפייה,
זמן אפייה בערך כרבע שעה כדאי לשים לב טוב שהעוגיות לא נשרפות.
משך ההכנת הבצק כעשר דקות והעוגיות כעשר דקות.
חשוב להשתמש במרגרינה / חמאה רכה אז כדאי להוציא מהמקרר לפחות עשרים דקות לפני.
ניתן לגוון ובמקום אגוזים להוסיף שקד גרוס או שומשום בתוצאה תהיה מוצלחת וטעימה.
בכמות החומרים המצוינת במתכון ניתן להכין תבנית אחת של עוגיות, מי שרוצה יותר יכפיל כמויות.
המצרכים:
כוס וחצי קמח
חצי כוס סוכר
כף אבקת אפייה
חצי שקית סוכר וניל
75 גרם מרגרינה או חמאה ( קצת יותר מרבע חבילה )
4 כפות אגוזים או שקדים או שומשום
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את כל החומרים היבשים, מוסיפים את המרגרינה כשהיא חתוכה לקוביות.
לשים היטב ביד עד לקבלת בצק אחיד ורך. אם לשים ביד לוקח טיפה יותר זמן לאחד את החומרים.
מכניסים את הבצק למכונת העוגיות ויוצרים צורות, מניחים על תבנית אפייה מרופדת הנייר אפייה,
זמן אפייה בערך כרבע שעה כדאי לשים לב טוב שהעוגיות לא נשרפות.