מתכון לקציצות ברוטב עם עלי מנגולד טריים, מתכון בסיסי עם ירק שמוסיף טעם וצבע
לקציצה.
המצרכים:
בשר בקר טחון
עלי מנגולד כרבע מכמות הבשר
חצי בצל קצוץ דק
תבלינים כמו בהרת ותבלין קציצות
רסק עגבניות קופסא קטנה
שלוש כפות גדושות פירורי לחם דקים
כף קמח
מעט שמן
מעט מלח
מים
ההכנה:
את עלי המנגולד והבצל קוצצים לקוביות קטנות
מטגנים עם מעט שמן עד שמתרכך לגמרי, מנמיכים את האש לבישול איטי. מוסיפים טיפה מלח.
בסיום מניחים שיתקרר לגמרי.
מוסיפים את הבשר הטחון ואת פירורי הלחם, את התבלינים (ללא מלח) מערבבים היטב
ויוצרים כדורים ניתן לפחות אותם כמו קציצה או מאורכים כמו קבב.
לטגן קלות.
בסיר להוסיף קצת שמן, כשמתחמם להוסיף את רסק העגבניות לערבב קלות ולהוסיף קמח
להסמכת הרוטב.
כשהרוטב סמיך מוסיפים מים ומרתיחים. מים יש להוסיף לפי כמות הקציצות, זאת אומרת
בכמות שתכסה את הקציצות לגמרי.
להרתיח היטב ולהנמיך את האש, לאט לאט להוסיף את הקציצות להביא לרתיחה נוספת
ואח״כ לבשל על אש נמוכה לפחות 20 דקות או עד שהקציבה מוכנה.
טיפ: איך להסמיך רוטב? להוסיף לו קמח בשלב הטיגון ההתחלתי.
לקציצה.
המצרכים:
בשר בקר טחון
עלי מנגולד כרבע מכמות הבשר
חצי בצל קצוץ דק
תבלינים כמו בהרת ותבלין קציצות
רסק עגבניות קופסא קטנה
שלוש כפות גדושות פירורי לחם דקים
כף קמח
מעט שמן
מעט מלח
מים
ההכנה:
את עלי המנגולד והבצל קוצצים לקוביות קטנות
מטגנים עם מעט שמן עד שמתרכך לגמרי, מנמיכים את האש לבישול איטי. מוסיפים טיפה מלח.
בסיום מניחים שיתקרר לגמרי.
מוסיפים את הבשר הטחון ואת פירורי הלחם, את התבלינים (ללא מלח) מערבבים היטב
ויוצרים כדורים ניתן לפחות אותם כמו קציצה או מאורכים כמו קבב.
לטגן קלות.
בסיר להוסיף קצת שמן, כשמתחמם להוסיף את רסק העגבניות לערבב קלות ולהוסיף קמח
להסמכת הרוטב.
כשהרוטב סמיך מוסיפים מים ומרתיחים. מים יש להוסיף לפי כמות הקציצות, זאת אומרת
בכמות שתכסה את הקציצות לגמרי.
להרתיח היטב ולהנמיך את האש, לאט לאט להוסיף את הקציצות להביא לרתיחה נוספת
ואח״כ לבשל על אש נמוכה לפחות 20 דקות או עד שהקציבה מוכנה.
טיפ: איך להסמיך רוטב? להוסיף לו קמח בשלב הטיגון ההתחלתי.