קינוחי כוסות

אחד הקינוחים האישיים החביבים שבו ניתן לדמיון וטעמים להשתולל בצבע במקרם ובטעם.
קינוחי כוסות קלים להכנה שניתן להכין כיומיים לפני החג או האירוע ופשוט להכניס למקרר
עד להגשה.

המרכיב הבסיסי לקינוחי כוסות הוא הפירורים, בחג הפסח נשתמש בעוגיות כשרות
כמו עוגיות יין וכו'.

קינוח בכוס מוס שוקולד עם גאנש ואבקת זהב
קינוח בכוס שכבת עוגיות גרוסה שכבת קצפת עם מחית תות שכבת קצפת לבנה ומעל מחית תות


השכבות לקינוחי כוסות :
פירורי עוגיות שנטחנו במעבד מזון

שכבת תות שדה:
שמנת מתוקה מוקצפת היטב עם 4 כפות פודינג וניל, בסוף ההקצפה מוסיפים את מחית תות השדה
ערבול קל, התערובת מוכנה.

שכבת שמנת מתוקה:
מיכל שמנת מתוקה שהוקצפה עם 4 כפות פודינג וניל ורבע כוס חלב. הקצפת צריכה להיות מוצקה מאוד.

שכבה אחרונה מחית תות שדה ביתית:
מחית תות ביתית חמצמצה שעורבה עם כפית גלוקוזה כדי לתת מתיקות ועל מנת
שהמחית תשאר יציבה נוקשה ומבריקה.

קינוח כוסות הרכבת השכבות:

נתחיל משכבת פרורים בתחתית הכוס, עליה ניתן להוסיף מעט קרם שוקולד או יין או ליקר,
אבל ממש טיפות ספורות .
השכבה  שכבת קצפת תות, אחרי שנזלף או ניצוק את קרם התות נקיש מעט את הכוס
על משטח ישר כדי לגרום לקרם "להתיישר. נכניס להקפאה ל-10 דקות.
השכבה הבאה תהיה קצפת משמנת מתוקה נזלף או ניצוק בכוס, נשאיר מקום גם למחית.
השכבה שמסיימת את הקינוח היא מחית התות שניצוק על הקצפת, נקיש מעט עם הכוס על משטח ישר.
נכניס להקפאה ונוציא למקרר כשעתיים לפני השימוש.

צילמתי תמונות שיכולות לתת השראה לגבי הכנת קינוח אישי בכוס.
הבסיס לקינוח יכול להיות שמנת מתוקה חלבית אך בהחלט ניתן לשנות לקצפת צמחית
בתוספת שוקולד מריר או מגוון פירות העונה.

טיפ  חשוב שכדאי לזכור כשמכינים קינוח בכוס הוא לשים שכבת קרם ולהכניס למקפיא להתייצבות
למשך מספר דקות, אם תעשו זאת השכבות יצאו ברורות ואחידות.

קינוח בכוס מוס שוקולד עם גאנש שוקולד מריר

קינוח בכוס מוס שוקולד חלב עם תחתית פירורים וקצפת 



קינוח כוסות מוס תות עם קצפת לבנה ומחית תות ביתית
קינוחי כוסות אישים להכנה בקלות 









פאי תפוחים כשר לפסח

בכל שנה הכנת עוגות לפסח תמיד היו אחד האתגרים הגדולים מבחינתי, חיפוש אחרי מתכונים
טעימה של עוגות שונות ולעיתים משונות תמיד חוויה מיוחדת.
לעוגות פסח תמיד יצא טעם שונה, אופי הבצק או הבלילה משתנים ולפעמים בצק שנראה מוצלח
יוצא באפייה כמו אבן או עם טעם לוואי.

בשוק ניתן למצוא לא מעט סוגי קמחים כשרים לפסח החל מקמח תופח כשר לפסח ועד לקמח שמרים,
בעיקרון כולם טובים ומכולם יצא מאפה אבל חשוב להתחיל מנקודת הנחה שהקמח כמרכיב בסיסי
"יתנהג" אחרת מהקמח הרגיל המוכר לנו.

כלל חשוב לפני שמתחילים להכין את בצק הפאי תפוחים שלנו: להוסיף חומרים לאט ולהרגיש את הבצק !
תחושת הבצק בין האצבעות אמורה לתת קנה מידה למרקמו לאחר האפייה.

חשוב לציין קנה מידה למדידת כמויות- כוס פלסטיק חד פעמית שקופה.

פאי תפוחים כשר לפסח


מצרכים לבצק הפאי:
2 כוסות קמח תופח לאפייה כשר לפסח (אני השתמשתי בקמח תופח של אסם, אבל כאמור כל הקמחים טובים).
100 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
100 גרם מרגרינה ללא מלח או מחמאה
חצי כוס סוכר
1 ביצה
ארבע כפות שמנת מתוקה

המצרכים למילוי הפאי:
4 תפוחים קלופים חתוכים לפרוסות
חצי כפית קינמון
שקית סוכר וניל
3 כפות גדושות סוכר


אופן ההכנה:

בקערה שמים קמח סוכר מערבבים קלות, מוסיפים את החמאה והמרגרינה מערבבים קלות.
מוסיפים את הביצה מערבבים מעט ומתחילים לאחד את החומרים ע"י לישה קלה מספר דקות.
בשלב זה החומרים התאחדו אך הבצק פירורי ולא מתאחד, מתחילים להוסיף שמנת מתוקה,
כל פעם כף אחת בלבד.
מיד תחושו בשינוי, הפירורים מתחילים להתאחד, ברגע שיש לכם בצק אחיד נוח וגמיש
אל תוסיפו יותר שמנת.
זאת אומרת שאם הבצק התגבש לאחר 2 כפות והוא נוח לעבודה ואינו נדבק אז הוא מוכן.
יוצרים כדור מהבצק מכסים את הקערה בניילון נדבק ומכניסים למקרר לשעתיים עד לילה.

הכנת בסיס הפאי בתבנית:

מוציאים את הבצק מקירור כרבע שעה לפני העבודה. הוא מעט מתפרק וזה בסדר.
משמנים תבנית אפייה בקוטר 22 , מקמחים אותה היטב .
לוקחים חתיכות מהבצק ומשטחים על התבנית כולל השוליים.
עובי הבצק כ-3 עד 4 ס"מ, יש לשטח על התבנית בצורה אחידה כל הניתן.

מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים קלות בעזרת האצבעות,
בעזרת מזלג יש ליצור חורים בתחתית הבצק כדי שלא יתפח יותר מידי.

הכנת מילוי פאי:

לפאי הזה בחרנו במילוי תפוחים שבושלו מעט עם סוכר וסוכר וניל וקינמון בתוספת
צימוקים שחורים.

ממלאים את הקלתית, מפוררים מלמעלה את הבצק שנשאר.

מכניסים לתנור אפייה שחומם מראש לחום של 170 מעלות לכחצי שעה עד 40 דקות,
מומלץ לשים לב זמן האפייה משתנה בין סוגי התנורים השונים.

ציפוי גלסאז' מבריק:

3 כפות גלוקוזה
1 כף מיץ תפוחים

את הגלוקוזה יש לחמם מעט בבן מארי, הדרך הקלה ביותר היא לשים את הגלוקוזה
בכוס ולהכניס לתוך קערה עם מים חמים ולערבב. כשהגלוקוזה נוזלית להוציא
לערבב עם המיץ ולטפטף ולמשוח בעדינות על העוגה כשהיא קרה.

המראה יצא מבריק עם ארומת המיץ ששמתם, אין חובה לשים את הציפוי זה רק למראה מבריק.

בהצלחה ופסח שמח וכשר.


טיפים ושיפורים:

מילוי הקלתית יכול להיות כל פרי או מילוי לפי בחירתכם, יש לשים לב
שלא יהיו נוזלים במילוי.
אם יש נוזלים במילוי הם ירטיבו את הבצק והוא לא יאפה היטב.
את נוזלים כדאי לסנן ולהשתמש בהם בצירוף הגלוקוזה המראה יצא מבריק
עם ארומה של מילוי הקלתית.












עוגיות נשיקות

מתכון קל מאוד להכנת עוגיות נשיקות קטנות ועדינות שמתמוססות בפה.
נשיקות מרנג שניתן להכינן כעוגיות בפני עצמן או כעיטור נהדר לעוגה.

המצרכים לנשיקות:
4 חלבונים
חצי כוס סוכר
כמה טיפות לימון טרי

אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף אוורירי עם בועיות גדולות,
מוסיפים את הלימון, ממשיכים להקציף מוסיפים בהדרגה את הסוכר.

מקציפים עד לקבלת קצף מבריק ויציב מאוד.


זילוף נשיקות:
נכניס חלק מהקצף לתוך שקית זילוף עם צנתר משונן.
נזלף נשיקות על תבנית מרופדת בנייר אפייה , רצוי לזלף נשיקות
בקוטר של מטבע ולא נשיקות גדולות שלהן לוקח יותר זמן באפייה.

נכניס את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 80 מעלות לשעתיים וחצי בערך,
זמן האפייה משתנה בין תנורים כך שכדאי לשים לב.

הנשיקות מוכנות כשהן מתנתקות בקלות מנייר האפייה.
יש להמתין להתקררות מלאה ולאחסן בכלי אטום.
חג פורים שמח

עוגיות נשיקות




עוגת פירמידה

מתכון לעוגת פירמידה ביסקוויטים, עוגה בצורת משולש שבתוכו מילוי קרם בטעמים שונים,
עטוף בביסקוויטים ומעל ציפוי גאנש שוקולד.
עוגת פירמידה היא ללא אפייה,  מומלץ להכין ערב לפני ההגשה על מנת שהקרמים יתקשו וחיתוך העוגה יתבצע בקלות.

עוגת פירמידה דומה בבסיסה לעוגת ביסקוויטים שכבות כשבין כל שיכבה מילוי קרם
ההבדל בין העוגות הוא בצורתן הסופית, פרוסה מעוגת פירמידה תראה כפרוסת עוגה משולשת.
את מילוי הקרם ניתן להכין לפי טעם אישי ולגוון טעמים שונים.
עוגת פירמידה 


המצרכים לעוגה זו:
חבילת ביסקוויט פתיבר - הכמות משתנה לפי גודל העוגה המבוקשת מומלץ אריזה של 500 גרם.
חבילת פודינג וניל
1.5 מיכל שמנת מתוקה
1 חבילת שוקולד מריר
3/4 כוס חלב או נס קפה קר או כל נוזל לטעמכם

אופן ההכנה:
משטחים נייר ועליו לאורך 3 שורות מקבילות של ביסקוויט פתיבר,
מרטיבים מעט את הביסקוויטים בעזרת מברשת,
מורחים על הכל שכבת קרם שהכנו (להכין לפי הוראות ההכנה שעל האריזה
פודינג וניל+שמנת מתוקה +חצי כוס חלב קר מוקצפים היטב)
מניחים שכבה נוספת של ביסקוויטים מרטיבים.
מורחים על הכל קרם, על השורה האמצעית נניח יותר קרם, מין גבעת קרם לאורך כל השורה.

שלב הקיפול: משני צידי נייר האפייה מרימים את הנייר עם הביסקוויטים לכיוון האמצע
מהדקים עדינות עד שקצות הביסקוויט נפגשות בחלק העליון.
מסירים את הנייר משני הצדדים, בסיס העוגה "ישב" על הנייר האפייה שאותו ניתן לגזור
למראה אסתטי יותר.

שלב  הקרם על עוגת הפרמידה: מורחים את הפרמידה בקרם ומיישרים יפה משני צידי המשולש.

שלב הכנת גאנש שוקולד: מחממים חצי מיכל שמנת מתוקה ומערבבים עם שוקולד מריר עד ליצירת
תערובת שוקולד אחידה וללא גושים.
אם תערובת השוקולד נראית לכם נוזלית מידי הוסיפו מספר קוביות למיצוק התערובת.
ממתינים לקירור של מספר דקות ויוצקים על העוגה.
מיישרים משני הצדדים, ומכניסים למקרר לפחות 6-7 שעות.

בתאבון
עוגת פירמידה



גאנש שוקולד














שכבת קרם וניל על עות פירמידה

מתכון כוסמת וירקות - מתכון טבעוני

הכוסמת שייכת למשפחת הדגניים, עשירה בחלבון, כוסמת אינה מכילה גלוטן ולכן גם חולי ציליאק יכולים להנות ממנה.
ישנם שני סוגים של כוסמת ירוק וחום שהוא אחרי קלייה, בתמכון הנוכחי השימוש הוא בכוסמת חומה.

כוסמת במתכון זה יכולה להיות מוגשת כתוספת מזינה לארוחה
אפשרות נוספת היא לערבב אותה בסלט ירקות במקום הקרוטונים וליצור ארוחה בריאה ומזינה.
אפשר להוסיף אותה לחמין במקום החיטה או בנוסף.
ניתן להכין קציצות כוסמת עם מערבבים עם ביצה ופירה תפוח אדמה, מוסיפים תבלינים  ומטגנים.


המצרכים:
שלוש כוסות כוסמת חומה (לשטוף היטב במים חמים, ולסנן)
בצל
שני גזרים חתוכים לקוביות
שתי עגבניה חתוכה לקוביות
מעט שמן (רצוי שמן זית)

אפשר להוסיף פלפלים אדומים, ברוקולי, אפונה וכו'.

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף,
מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן כ- 7 דקות, מוסיפים את העגבניה.
בשלב זה ניתן להוסיף תבלי כגון פפריקה מתוקה או חריפה, פטרוזליה יבשה.
מטגנים עוד מספר דקות ומוסיפים את הכוסמת ולטגן כ- 7 דקות לערבב בעדינות מידי פעם.
מוספים מים רותחים כ-3 כוסות או עד שהמים עוברים את קו הכוסמת.
מביאים לרתיחה.
כשהכוסמת רותחת מנמיכים את האש ומבשלים עד שהמים מתאדים לגמרי מתחתית הסיר,
מידי פעם מערבבים העדינות. מניחים להתקררות של כ-10 דקות ולהגיש.









תוויות

אבקת סוכר אגוזי מלך אופן ההכנה אזוב מצוי איך להכין בצק שמרים קר איך להכין דואה? איך להכין חמין איך להכין חריף איך להכין לבנה בבית? איך להכין ליפתן פירות? איך להכין עוגה כושית איך להכין עוגה עם צימוקים? איך להכין עוגיות ללא גלוטן איך להכין עוגת ענבים איך להכין עוגת שושנים איך להכין עוגת תפוזים איך להכין פוקצ׳ה בבית? איך להכין קינוח בכוס איך להכין ריבה איך להכין ריבת אפרסק? קונפיטורת פירות איך להכין ריבת מנגו איך לקלף עגבניות איך לקלף פלפלים בקלות איך מכינים בייגלה איך מכינים זעתר אננס אפונה עם חזה עוף אפייה אפייה ביתית אפייה בנינג'ה ארוחת צהריים מהירה בוטנים בורגול דק בורקס בטטה בייגלה חלבי בישול גרגירי חומוס בישול עירקי במיה בננה בבלילה בננה מטוגנת בצל מטוגן בצק הקובה בצק לרוגעלך בצק עלים בצק פריך בצק שמקים במילוי קינמון בצק שמרים לפיצה בצק שקדים בקר כתף 5 ברוקולי בשר בקר מספר 6 בשר לחמין גבינת מסקרפונה גזר גלגול רולדה גלסאז' דבש דובדבני אמרנה דובדבנים דלעת הכנת לחמנייה טרייה הכנת לפתן פירות הכנת מילוי לקינוח כוסות הכנת קינואה. זילוף. זיתים חריפים זיתים מבושלים זעתר חומוס ביתי חומוס גרגירים חזה עוף חזה עוף במחבת חזה עוף עם ירקות חיטה בחמין חיתוכיות חיתוכית אישית חלב עיזים. חלה מתוקה חלה עגולה חמוסתה חמוציות חמין חנוכה חצילים חצילים בטעם כבד טו בשבט טורט שוקו טורטייה חזה עוף טחינה טיפ לאפיית לחמניות יוגורט יפרח ירקות ירקות בנינג'ה כבד עוף כדורי שוקולד כדורי שוקולד כשר לפסח כדורי שוקולד פרווה כוסמת מתכון כמון כנאפה לבנה ביתית להכין גאנש שוקולד לחם ביתי לחם ביתי מקמח שמרים לחם פשוט לחם שום לחם שומשום לחמניות בית ספר לחמניות מהירות הכנה לחמניות צימוקים לחמניית בית ליבת תפוח ללא מוצרים מן החי מאכלי חנוכה מאפה שמרים מגדרה פתיתים מדליוני שוקולד מוס לבן מוס שוקולד מוס תות שדה. מזנון בופה מטבוחה מטבח כורדי מייפל מילוי ירקות למאפה. מילוי למאפה פטריות מילוי לעוגת שמרים מילוי עלה סיגר מרוקאי מילוי צמחוני לבורקס מילוי תפוחים לעוגה מיני בורקס מיני סופגנייה מיץ לימון מיקום אירוע מכשיר נינג'ה מלוי לקונכיות בצק עלים מנה צמחונית מקלון שומשום מרנג מרק קובה עירקי מרק קוסקוס משמש משקה פירות טבעי מתכון מתכון לאירוח מתכון לחם מתכון לחמניות קל מתכון למחית פיסטוק ביתית מתכון לנינג'ה מתכון לסופגניות מתכון לעוגת דבש מתכון לעוגת תפוחים מתכון מאפינס מתכון נינג'ה גריל מתכון עוגת מספרים מתכון עם גיל או אשל מתכון עם ירקות מתכון פיצה מתכון צמחוני מתכון קל מתכון קל ללחמנייה. מתכון רולדה נטפי שוקולד לבן נקטרינה סוכריות צבעוניות סולת סופגניות סינרול קינמון סירופ מייפל סירופ שוקולד סלט בריאות סלט חם סלט חציל סלט טבולה סלט ירקות סלט לראש שנה סלט קינואה סלט קר ספגטי ספינג' ספינז עדשים עוגה בחושה עוגה בעשר דקות עוגה כשר לפסח עוגה כשרה לפסח עוגה ללא הפרדת ביצים עוגה ללא מיקסר עוגה ללא שמן עוגה לשבת עוגה מהירה עוגה מהירת הכנה עוגה מוכנה עוגה פרווה עוגה קלה עוגה קרה עוגות מתוקות עוגיות ביתיות עוגיות לראש השנה עוגיות מהירות הכנה עוגיות מהירות על מילוי עוגיות מזרחיות עוגיות מעמול עוגיות משלוח עוגיות נשיקות עוגיות פסח עוגיות שומשום עוגיות שמרים עוגת ביסקוויט עוגת ביסקוויטים עוגת גבינה אפויה עוגת גבינה ללא תחתית עוגת גבינה שכבות עוגת דבש עוגת וניל מהירה עוגת לימון עוגת מראה עוגת ענבים עוגת פאי מתכון עוגת פירות עוגת פירות יבשים עוגת פירמידה עוגת פרי הדר עוגת פתיבר עוגת קרם שניט עוגת שוקולד עוגת שוקולד בחושה עוגת שוקולד קלה עוגת שוקולית עוגת שושנים שמרים עוגת שזיפים עוגת שיש עוגת שכבות עוגת שכבות ביסקוויטים ושמנת עוגת שמרים עוגת שמרים מילוי פרג חלבי עוגת שמרים פרג עוגת שמרים קלה עוגת תפוז עוגת תפוחים עוגת תפוחים לפסח עוגת תפוחים עם מרנג עוף בנינג'ה עוף בתנור עוף עם שעועית ואורז עוף שלם עיטור שוקולד. עלי גפן ממולאים עלי סיגר ענבים ענבים סגולים פאי פירות פאי תפוחים פוקצ׳ה עם עגבניות פורים פחמימה. פטל ושוקולד פטל שחור פטריות פטריות יער פטריות שטיאקי פטריות שמפיניון פילה מדומה פינגר פוד פיסטוק חלבי פיצה ביתית פיצה דקה פירות העונה פירות יער פירות לפנקייק פירות מיובשים פלפלים פנקייק פעילות אפייה לילדים פרגית בנינג'ה גריל פשטידת גבינה פשידת ירק בנינג'ה צימוק לבן ציפוי גלאסז' צלחות וסכו"ם חד פעמי צלי בקר צלעות כבש קובה בורגול קובה בורגול אפוי קובה דלעת קובה כתום קומפוט פירות קיץ קוניפיטורת מנגו קוסברה קוסקוס קופתאות קיוי קינואה קינוח קינוח אישי מהיר קינוח כוסות קינוח כוסות מהיר הכנה קינוח כוסות עם אלכוהול קינוחי כוסות קינמון קיץ קישואים קמח שמרים קמח כשר לפסח קמח לאפיית לחם. שום קמח ללא גלוטן קמח מספר 2 קפקייקס מהירים קציצות קציצות אפונה וגזר קציצות בארומה לימונית קציצות בקארי קציצות ירק קציצות תרד קקאו קרם וניל צרפתי קרם לעוגת גבינה קרם פיסטוק ראס אל חנות ראש השנה רוגלך רוטב בשר טחון רוטב סוכר רוטב פטריות רוטב שעועית רולדה מהירה רולדת שוקולד רולדת שמרים ריבת חלב ריבת ענבים ביתית ריבת שזיפים ביתית רימון שום שוקולד מריר שזיף אירופי שזיף מיובש שזיף מיובש לדר שמן זית בלבנה שמפיניון שמרים ריבת חלב שעועית חומה. שעועית צהובה תבלין לקובה תבלין קארי תבשיל קציצות. תוספת תותים תמצית וניל תמר טחון תערובת עוגה תפוז סיני תפוח תפוח אדמה בנינג'ה גריל תפוחים תפוחים ותמרים תרד