הקובה בא במגוון סגנונות וטעמים , החמוסתה, הקובה האדום, הקובה הצהוב
וכולםםם טעימים מאוד.
זה נראה מסובך אבל זה לא, הכנת הקובה אומנם אורכת מעט זמן
אבל התוצאה בהחלט מצדיקה את המאמץ.
במתכון שהוכן נעשה שימוש בסולת ללא אורז או מרכיבים אחרים.
הכמות מספיקה לשניים עשר קובות ולכן מי שרוצה יותר צריך להכפיל את הכמות,
ולא לשכוח שצריך סיר גדול כי יש גם ירקות בפנים.
המצרכים
שתי כוסות סולת
רבע כוס שמן
חצי כוס מים חמימים
המילוי
בשר טחון
בצל (אם רוצים)
תבלינים - בהרט פפריקה מתוקה, כורכום, פטרוזיליה קצוצה דק.
אפשר לעשות שימוש גם בתבלין שהוא תערובת לקציצות.
למרק:
דלעת חתוכה או דלורית
תפוח אדמה חתוך
עגבניות חתוכות
בטטה חתוכה
ציר עוף - עוף שהורתח ובושל במים, לסנן את המים. ולהפריד את חתיכות העוף מהמים
קופסאת רסק עגבניות
שתי כפות קמח
עלי כרפס.
מעט מלח (את המלח נשים בסוף)
תבלינים: פפריקה אדומה, כורכום, וחואג' למרק.
אופן ההכנה:
המרק- להוסיף לסיר שמן ולאחר שהתחמם להוסיף רסק עגבניות ושתי כפות קמח רגיל ולבחוש
להוסיף את כל הירקות החתוכים והעוף. לטגן קלות.
להוסיף גם העוף לבחוש היטב, ולהוסיף את ציר העוף (המים של המרק).
להביא לרתיחה ולהנמיך מעט את האש, אם צריך אפשר להוסיף עוד מים.
הקובות- לערבב את הסולת עם השמן והמים בקערה, ללוש אם יבש להוסיף מעט מאוד מים,
אם נוזלי להוסיף עוד סולת. ללוש עד שמתקבלת תערובת אחידה וזה קורה ממש מהר.
לקחת חתיכה מין הבצק לעגל לעיגול יפה ולשטוח על כרית כף היד,
ללחוץ מעט עם כריות האצבעות עד לקבלת עובי אחיד, למלא בבשר טחון.
להניח את הקובות המוכנות על צלחת גדולה, בסיום להכניס לסיר המרק אחת אחת
ולהניח אחת לצד השנייה ולא מעליה.
להרתיח היטב ולהוסיף עלי כרפס, לבשל לפחות כחצי שעה בסיר מכוסה על אש קטנה.לקראת סוף הבישול להוסיף מעט מלח, ולערבב בזהירות.
מילוי קובה |
קובה דלעת |
לקראת סוף הבישול להוסיף מעט מלח, ולערבב בזהירות.