מרק עדשים

 החורף כבר פה, הלילות והימים הולכים ומתקררים, ובמיוחד בתקופה הזו שישראל במלחמה אנחנו מחפשים את האוכל הפשוט המנחם כזה שקל להכין, שמחמם ומנחם. 

אז הכנו מרק עדשים, במקרה הזה עדשים חומות אבל אפשר להכין את המרק מעדשים ירוקות,
כך או או אחרת מרק עדשים בריא, מחמם ריחני והכי חשוב טעים. 
ורגע לפני שניגש למתכון נציין שכמות העדשים לסיר גדול היא בערך 2 כוסות אז תתאימו את המוצרים לגודל הסיר. 

אנחנו הכנסנו כל פריט למעבד מזון. 

מוצרים:
קצת שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 כפית שטוחה שום מעוך
3 גזר קצוץ לקוביות או חצי עיגול
3 עגבניות טחונות
2 כוסות עדשים שטופות שהושרו כשעתיים במים חמים.
כמה גבעולי סלרי, כוסברה ופטרוזליה קצוצים דק.
מים רותחים.
תבלינים מומלצים:
חוואיג למרק 2 כפיות גדושות 
כורכום שתי כפיות גדושות.
פפריקה אדומה בשמן כפית גדושה.
פלפל שחור/ תערובת פלפלים חצי כפית שטוחה.
מלח לפי הטעם ורק בסוף הבישול.

אופן ההכנה: 
מטגנים מעט את הבצל עד שיהיה שקוף וצבעו חום בהיר. מוסיפים שום. מערבבים מעט.
מוספים גזר עדשים ומטגנים קלות ממש.
מוסיפים עגבניות טחונות. 
מוסיפים את הירק הקצוץ כולו.
מוסיפים תבלינים, מערבבים הכל היטב.  
אחרי שתי דקות מוסיפים מים רותחים. 

מרתיחים היטב ומנמיכים את האש לבישול של כ-45 דקות. 

לאחר שהכל מבושלים, מכניסים בלנדר מוט
ושימו לב עד תחתית הסיר שלא ישפריץ
וטוחנים בכמה פולסים, לא טוחנים הכל אלא מעט עד שהמרק מסמיך. 
מוסיפים מלח לפי הטעם ומבשלים עוד קצת וסיימנו. 

ועכשיו נראה את מתכון מרק עדשים: 
ככה זה אמור להיראות לפני הוספת מים
מרק עדשים אחרי הוספת מים ולפני שטחנו אותו
למי שאין בלנדר מוט אפשר למעוך כמו פירה. 

אפשר להוסיף שקי מרק או קרוטונים, או לטבול פרוסת לחם. מרק עדשים חורפי ושיהיה לבריאות



מתכון קציצות בקר ואפונה

 ימים קשים עוברים על ישראל והרגעים הגדולים שלנו מתגלים דווקא ברגעים האלו, שכולם מתאחדים ועשרות ידיים נהיות פתאום ליד אחת, יד שלוקחת חלק בעזרה במשקים החקלאיים, יד שמסייעת באריזה שינוע פריטים לחיילים, למפוני העוטף,למפוני גבול הצפון, יד שמבשלת ואופה כמויות ולא תשמעו מילה אחת של תלונה, זה הרגע שכולם יודעים שכל יד חשובה.

קציצות בקר ואפונה
למבשלות שמכינות אוכל בכמויות, סנדוויצים, אוכל חם במגשיות, קופסאות עוגיות, עוגה לשבת וסתם גם לבוקר ושולחות לחיילים שלנו, לחלקים מאיתנו שנאלצו לעזוב את בתיהם בחופזה, לאלה צריך להגיד תודה, אלה גיבורות וגיבורי העורף.

אז מתכון אחד שלמדתי ממשהי קצת מבוגרת שלקחה פיקוד על איך מבשלים בכמויות גדולות שיצא טרי וטעים והכי חשוב שיגיע מהר כי החיילים צריכים אוכל כדי להיות חזקים, איך אמרה "לוף זה לא אצלנו". 
אז היא הכינה קציצות, ולא בסיר קטן אלא בסיר רחב מאוד מאוד על גז תעשייתי והריח הטוב שהתפשט באוויר 
היה מחמם לב, יחד עם 4 סירי אורז גדולים שיצאו "אחד אחד" התחילו למזוג לחמגשיות. 
אליהן צירפו קופסאות קטנות עם סלטים שנארזו בשקיות, כל מקום והשקית שלו. 
הכל נכנס למעין קופסאות קלקר תעשייתי שומרות חום, והועמסו קרטונים כי לא לכל מקום יכולים להגיע והאופציה הייתה מפגש במחצית הדרך,  הטנדר נסע הישר לגבול הצפון הקר, בכבישים הריקים יחסית הגיעו מהר. 

המתכון של הקציצות שבה את ליבי, ניכר היה שעושים אותו באהבה אדירה, שחושבים על מי שאוהבים ונמצא רחוק כל כך עם כל גלגול של קציצה ועם כל תבלין שמוסיפים, זה אוכל שנעשה באהבה הכי גדולה שיכולה להיות

הבאתי את המתכון ושיהיה לכולנו באהבה גדולה, יחד ננצח.

מוצרים :
בשר טחון חצי קילו
בצל גדול
תפוח אדמה 
אפונה וגזר / אפונה קפואה
2-3 כפות רסק עגבניות
תבלינים - פפריקה מתוקה, ראס אל חנות,מלח, פלפל שחור (זה הבסיס מפה תוסיפו מה שבא לכם)
תבלין קציצות- תערובת המכילה כורכום, פלפל שחור, זנגוויל, כמון, קינמון.

אופן ההכנה:

בקערה מניחים את הבשר טחון ואליו מוסיפים תפוח אדמה מגורד ובצל מגורד (לסנן מנוזלים) 
אני הכנסתי אותם למעבד מזון (הפשוט) וטחנתי אותם בתוספת תבלינים, יצא מצויין. 
מוסיפים תבלינים שאוהבים, ומעט פירורי לחם כדי שאם יש נוזלים זה יספג. 


בסיר רחב גדול מחממים שמן לא עמוק מידי אבל שיכול לטגן צד של קציצה.
מוסיפים בצל חתוך לריבועים קטנים ומטגנים עד שיהיה שקוף.
מוסיפים תבלינים מערבבים מעט ומנמיכים את האש. 

מתחילים ליצור קציצות בגודל בינוני / גדול ומניחים בסיר על הבצל והתבלינים.
שימו לב: הסיר צריך להיות רחב כל הקציצה צריכה להיות מונחת על תחתית הסיר. 
כך מסדרים את כל הקציצות, חייבים לחכות שצד אחד יהיה מטוגן היטב ורק אז 
אפשר להפוך. לא לפני. 
לטגן לפחות 3 דקות בצד אחד ואז להפוך בעדינות להכניס מזלג מתחת לקציצה ולהפוך,
ככה הקציצות לא מתפרקות בכלל. 
אחרי ששני הצדדים מטוגנים, מוסיפים אפונה וגזר קפוא שהופשר מעט, 
מעליהם במרכז הסיר מוסיפים רסק עגבניות כמה שרוצים, ומפזרים עוד קצת תבלינים. 
מכסים את הסיר ל-4 דקות על אש גבוה. 

מוסיפים מים במרכז הסיר עד שמכסה את הקציצות ועובר אותן במספר סנטימטרים.
לא מערבבים , מביאים לרתיחה טובה ומנמיכים את האש לבישול של חצי שעה.
אפשר לשים למעלה עלים כמו כרפס ששמנו. 

קצת תמונות מאופן ההכנה של קציצות בקר ואפונה וגזר
בצל מטוגן

טיגון קציצה שני צדדים

אפונה וגזר ומרכז קצת רסק עגבניות 

מים מעל הקציצות והרתחה 

בתאבון 



















עוגה בלי גלוטן- עוגת תפוז שיש

 נתחיל בעובדה שאף פעם לא חשבתי שעוגה שהוכנה מקמח ללא גלוטן יכולה להיות טעימה,

 הופתעתי לטובה ומה שעוד יותר מפתיע הוא שאם לא הייתי אומרת אף אחד לא היה משער בכלל שהעוגה היא ללא גלוטן. 

העוגה הוכנה מקמח תופח ללא גלוטן של FREE אבל אפשר להכין גם עם קמח תפוחי אדמה או קמח שקדים. 


בעיקרון היה מדובר על עוגת תפוז בהירה אבל הרגשנו שצריך טוויסט וגיוון אז שיישנו אותה עם קצת קקאו שרק הוסיף מראה מיוחד ומושך יותר ביחד עם ציפוי השוקולד. 

המצרכים:

7 ביצים מופרדות (חלמון-חלבון)

1 ורבע כוס סוכר

חצי כוס שמן

חצי כוס מיץ תפוז טרי

רבע כוס מים בטמפרטורת החדר

1 ורבע כוס קמח תופח או קמח תפוחי אדמה

חצי שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

3 כפות קקאו לרוצים עוגת שיש. 

כל המצרכים נמדדו בכוס מידה חד פעמי שקוף


אופן ההכנה:

בקערה נקציף את החלמונים עם רבע כוס סוכר וסוכר וניל. לאחר שהכל התאחד מוסיפים לאט את השמן וממשיכים להקציף לפחות 5 דקות לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

מוסיפים בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה, לסרוגין נוסיף את מיץ התפוז. 

שימו לב❤הבלילה צריכה להיות במרקם של מעין גבינה רכה . אם הבלילה נראית קשה מידי יש להוסיף מים. הדרך הטובה לבדוק מרקם היא עם כף אם הבלילה נוזלת באופן חלק זה מצויין, אם נראית גושית יש להוסיף מעט מים. ולהקציף. 

ממשיכים להקציף עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.  

מקציפים את החלבונים, כשמתחיל להיווצר בועיות קצף  יש להוסיף את כוס סוכר בהדרגה  ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצף לבן מבריק ויציב.

 טיפ לקצף יציב ויפה: להוסיף כמה טיפות מיץ לימון טבעי אחרי שלב הוספת הסוכר. 

השלב הבא איחוד תערובות:

מוסיפים את הקצף הלבן לתערובת החלמונים ומערבבים להטמעה מלאה. 

יוצקים לתבנית משומנת ומקומחת 

חד פעמי / תבנית 26 / 2 אינגליש קייק . 

אם רוצים בסגנון עוגת שיש יש להשאיר מעט מהתערובת בקערה ולהוסיף עד 3 כפות קקאו ולערבב היטב. ליצוק על העוגה ובעזרת כף להטמיע מעט בבצק הלבן. לא לערבב יותר מידי כדי שישמרו גוונים ברורים.

אפיה : תנור חם בחום של 160 עם טורבו כשעה.

שימו לב❤כל תנור מתנהג אחרת וכך גם כל תבנית , זמני האפייה משתנים משמעותית. לא חייב טורבו אפשר רגיל. תאפו כמו עוגה רגילה אבל 

 🛑לא פותחים את התנור לבדוק לפני תום 40-45 דקות ! 

אם רוצים ציפוי שוקולד : שמנת מתוקה אחת מחוממת מעט במיקרו עם שוקולד ללא גלוטן
להמיס ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה. 
 במקרה שלנו השתמשנו בשוקולד 70% קקאו. 
יוצקים על העוגה כשהיא עדיין חמימה מעט ומכניסים למקרר לשעה. 
מומלץ להגיש כריבועים/ מעויינים קטנים שנחטפים מהצלחת 🙂
בתיאבון. 


מתכון לפיצה ביתית

פיצה היא אחד המאכלים שמכונים מזון מהיר עצם ההכנה פשוט ביותר ובתוך זמן קצר מוכנה לאכילה,
נכון יש כאלה שמשדרגים את הפיצה לטעמים שונים אבל בסופו של דבר מדובר בבצק טוב וגבינה.

חובבי הפשטות אנו והיום לארוחת ערב החלטתנו להכין פיצה עם מתכון קל ופשוט
ולמעשה רק ההתפחה לוקחת הכי הרבה זמן אבל הייי אפשר לעשות משהו אחר בזמן הזה 
כולל שנת צהריים קלה:)

כמובן כמו תמיד נמליץ לקרוא את המתכון ואחר כך ליישם.
                                                                            מתכון פיצה

מתכון ל-3 פיצות עגולות בגודל בינוני

מצרכים:

6 כוסות קמח 
2 כפות שטוחות שמרים יבשים
כוס וחצי מים פושרים + חצי כוס
רבע כוס שמן
כף שטוחה סוכר
חצי כפית מלח 

כל הכמויות נמדדו בכוס חד פעמי לשתייה קרה

ההכנה
בקערית נשים שמרים יבשים + כוס וחצי מים פושרים+סוכר נערבב היטב.

בקערה גדולה נשים 6 כוסות קמח ומלח ונערבב
נוסיף  את תערובת השמרים מהקערית הקטנה ונערבב בכף.
הבצק יהיה לא אחיד, נוסיף חצי כוס מים פושרים ונתחיל בלישה, את השמן נוסיף בהדרגה.
תוך דקות תקבלו בצק רך אחיד ולא דביק. 
                                                                 בצק פיצה לאחר התפחה

מכסים ומניחים התפחה של כשעה וחצי.

זהו הבצק מוכן !

מרדדים את הבצק על נייר אפייה יוצרים צורת עיגול באמצעות כלי עגול, קערה, מגש).
הבצק צריך להיות בעובי סביר, לא דק מידי ולא עבה. 
מעבירים עם הנייר לתבנית אפייה ורק אז מוסיפים רוטב פיצה מוכן מפזרים גבינה ותוספות.

מאוד כדאי להשאיר שוליים צרים ולמרוח אותם במעט שמן וכן אפשר לפזר מעט שומשום בשוליים.
                                                              מתכון פיצה - לפני אפייה

אופים בחום 170 מעלות כעשר דקות. שימו לב זמני האפייה משתנים בין תנורים. 




                                                                 ביצה דקה מתכון


פאי פירות אביבי - מתכון קל עם פירות העונה


מה כל כך מיוחד בעוגת פאי ?? אז נספר לכם.

היות ויש אצלנו חובבי מיצים טבעיים קנינו מכונה למיץ (באה עם בלנדר וטוחן תבלינים)
משהו פשוט ולא גרנדיוזי.
בהתחלה מה שעניין אותנו זה הבלנדר והשייקים הפכו למשקה קבוע 
ואז התחלנו עם המיצים, בפעמים הראשונות ראינו שנשאר הרבה מרסק הפירות 
לאחר שיצא ממנו המיץ, הרסק מצא את עצמו בפח בדרך כלל. 
היום בהחלטה של רגע החלטנו להכין מהרסק הפירות שנשאר  פאי פירות !!

אז מה יש בפאי שלנו היום? אננס, שסק, תפוח, קיווי, אגס ואפילו אפרסק 1, מכל אלה 
סחטנו מיץ היום והרסק נשאר, עורבב יחד והופ... תערובת פירות מאוד טעימה 
שקיבלה לתוכה גם צימוקים, פקאן מסוכר, קינמון ותמצית וניל.
התוצאה טעימה וריח ממלא את הבית !
אז המתכון לפניכם, אפשר להכין עם כל פרי שתרצו רק חשוב לשים לב שלא יהיו נוזלים ברסק.

לבצק:
2 כוסות קמח רגיל
כפית אפייה או חצי כפית סודה לשתייה
100 גרם מרגרינה/מחמאה בטמפר' החדר
2 כפות סוכר
חלמון ביצה

למילוי:
רסק פירות בכמות המספיקה למריחה על עוגה
1 חלבון מוקצף עם 2 כפות סוכר
כפית קינמון
כפית תמצית וניל


עוגת פאי פירות


אופן ההכנה:
מכינים את הבצק קודם מכניסים את החומרים היבשים מערבבים היטב, 
לאחר מכן את המרגרינה והביצה,ניתן ללוש ביד או במערבל המיקסר, 
תוך מס' דקות הבצק נהיה אחיד. מכניסים למקרר לרבע שעה קירור.

לאחר רבע שעה, מוציאים מרדדים על נייר אפייה ומניחים על גבי תבנית הפאי
מורידים שוליים ושומרים אותם לפסים למעלה.

דוקרים את הבצק בעזרת מזלג ומכניסים לתנור שחומם מראש חום 180 מעלות ל-10 דקות 
או עד שהבצק חצי אפוי.

לאחר שהבצק נאפה מעט, מוציאים מורחים שכבה עבה מרסק הפירות מניחים 
את שאריות הבצק למעלה ומכניסים לאפייה של כ-20 דקות. 

בסיום האפייה, ניתן למרוח בסירופ סוכר או לפזר מעט אבקת סוכר למעלה,
אנחנו מציעים לכם תשאירו כך, בלי תוספות הטעם הפירותי עושה את הכל עבורכם.

אפשר להגיש חם או קר, עם כדור גלידה ליד או עם כוס קפה, 
העוגה הזו הולכת מצויין בכל מצב שתבחרו. 




תוויות

אבקת סוכר אגוזי מלך אופן ההכנה אזוב מצוי איך להכין בצק שמרים קר איך להכין דואה? איך להכין חמין איך להכין חריף איך להכין לבנה בבית? איך להכין ליפתן פירות? איך להכין עוגה כושית איך להכין עוגה עם צימוקים? איך להכין עוגיות ללא גלוטן איך להכין עוגת ענבים איך להכין עוגת שושנים איך להכין עוגת תפוזים איך להכין פוקצ׳ה בבית? איך להכין קינוח בכוס איך להכין ריבה איך להכין ריבת אפרסק? קונפיטורת פירות איך להכין ריבת מנגו איך לקלף עגבניות איך לקלף פלפלים בקלות איך מכינים בייגלה איך מכינים זעתר אננס אפונה עם חזה עוף אפייה אפייה ביתית אפייה בנינג'ה ארוחת צהריים מהירה בוטנים בורגול דק בורקס בטטה בייגלה חלבי בישול גרגירי חומוס בישול עירקי במיה בננה בבלילה בננה מטוגנת בצל מטוגן בצק הקובה בצק לרוגעלך בצק עלים בצק פריך בצק שמקים במילוי קינמון בצק שמרים לפיצה בצק שקדים בקר כתף 5 ברוקולי בשר בקר מספר 6 בשר לחמין גבינת מסקרפונה גזר גלגול רולדה גלסאז' דבש דובדבני אמרנה דובדבנים דלעת הכנת לחמנייה טרייה הכנת לפתן פירות הכנת מילוי לקינוח כוסות הכנת קינואה. זילוף. זיתים חריפים זיתים מבושלים זעתר חומוס ביתי חומוס גרגירים חזה עוף חזה עוף במחבת חזה עוף עם ירקות חיטה בחמין חיתוכיות חיתוכית אישית חלב עיזים. חלה מתוקה חלה עגולה חמוסתה חמוציות חמין חנוכה חצילים חצילים בטעם כבד טו בשבט טורט שוקו טורטייה חזה עוף טחינה טיפ לאפיית לחמניות יוגורט יפרח ירקות ירקות בנינג'ה כבד עוף כדורי שוקולד כדורי שוקולד כשר לפסח כדורי שוקולד פרווה כוסמת מתכון כמון כנאפה לבנה ביתית להכין גאנש שוקולד לחם ביתי לחם ביתי מקמח שמרים לחם פשוט לחם שום לחם שומשום לחמניות בית ספר לחמניות מהירות הכנה לחמניות צימוקים לחמניית בית ליבת תפוח ללא מוצרים מן החי מאכלי חנוכה מאפה שמרים מגדרה פתיתים מדליוני שוקולד מוס לבן מוס שוקולד מוס תות שדה. מזנון בופה מטבוחה מטבח כורדי מייפל מילוי ירקות למאפה. מילוי למאפה פטריות מילוי לעוגת שמרים מילוי עלה סיגר מרוקאי מילוי צמחוני לבורקס מילוי תפוחים לעוגה מיני בורקס מיני סופגנייה מיץ לימון מיקום אירוע מכשיר נינג'ה מלוי לקונכיות בצק עלים מנה צמחונית מקלון שומשום מרנג מרק קובה עירקי מרק קוסקוס משמש משקה פירות טבעי מתכון מתכון לאירוח מתכון לחם מתכון לחמניות קל מתכון למחית פיסטוק ביתית מתכון לנינג'ה מתכון לסופגניות מתכון לעוגת דבש מתכון לעוגת תפוחים מתכון מאפינס מתכון נינג'ה גריל מתכון עוגת מספרים מתכון עם גיל או אשל מתכון עם ירקות מתכון פיצה מתכון צמחוני מתכון קל מתכון קל ללחמנייה. מתכון רולדה נטפי שוקולד לבן נקטרינה סוכריות צבעוניות סולת סופגניות סינרול קינמון סירופ מייפל סירופ שוקולד סלט בריאות סלט חם סלט חציל סלט טבולה סלט ירקות סלט לראש שנה סלט קינואה סלט קר ספגטי ספינג' ספינז עדשים עוגה בחושה עוגה בעשר דקות עוגה כשר לפסח עוגה כשרה לפסח עוגה ללא הפרדת ביצים עוגה ללא מיקסר עוגה ללא שמן עוגה לשבת עוגה מהירה עוגה מהירת הכנה עוגה מוכנה עוגה פרווה עוגה קלה עוגה קרה עוגות מתוקות עוגיות ביתיות עוגיות לראש השנה עוגיות מהירות הכנה עוגיות מהירות על מילוי עוגיות מזרחיות עוגיות מעמול עוגיות משלוח עוגיות נשיקות עוגיות פסח עוגיות שומשום עוגיות שמרים עוגת ביסקוויט עוגת ביסקוויטים עוגת גבינה אפויה עוגת גבינה ללא תחתית עוגת גבינה שכבות עוגת דבש עוגת וניל מהירה עוגת לימון עוגת מראה עוגת ענבים עוגת פאי מתכון עוגת פירות עוגת פירות יבשים עוגת פירמידה עוגת פרי הדר עוגת פתיבר עוגת קרם שניט עוגת שוקולד עוגת שוקולד בחושה עוגת שוקולד קלה עוגת שוקולית עוגת שושנים שמרים עוגת שזיפים עוגת שיש עוגת שכבות עוגת שכבות ביסקוויטים ושמנת עוגת שמרים עוגת שמרים מילוי פרג חלבי עוגת שמרים פרג עוגת שמרים קלה עוגת תפוז עוגת תפוחים עוגת תפוחים לפסח עוגת תפוחים עם מרנג עוף בנינג'ה עוף בתנור עוף עם שעועית ואורז עוף שלם עיטור שוקולד. עלי גפן ממולאים עלי סיגר ענבים ענבים סגולים פאי פירות פאי תפוחים פוקצ׳ה עם עגבניות פורים פחמימה. פטל ושוקולד פטל שחור פטריות פטריות יער פטריות שטיאקי פטריות שמפיניון פילה מדומה פינגר פוד פיסטוק חלבי פיצה ביתית פיצה דקה פירות העונה פירות יער פירות לפנקייק פירות מיובשים פלפלים פנקייק פעילות אפייה לילדים פרגית בנינג'ה גריל פשטידת גבינה פשידת ירק בנינג'ה צימוק לבן ציפוי גלאסז' צלחות וסכו"ם חד פעמי צלי בקר צלעות כבש קובה בורגול קובה בורגול אפוי קובה דלעת קובה כתום קומפוט פירות קיץ קוניפיטורת מנגו קוסברה קוסקוס קופתאות קיוי קינואה קינוח קינוח אישי מהיר קינוח כוסות קינוח כוסות מהיר הכנה קינוח כוסות עם אלכוהול קינוחי כוסות קינמון קיץ קישואים קמח שמרים קמח כשר לפסח קמח לאפיית לחם. שום קמח ללא גלוטן קמח מספר 2 קפקייקס מהירים קציצות קציצות אפונה וגזר קציצות בארומה לימונית קציצות בקארי קציצות ירק קציצות תרד קקאו קרם וניל צרפתי קרם לעוגת גבינה קרם פיסטוק ראס אל חנות ראש השנה רוגלך רוטב בשר טחון רוטב סוכר רוטב פטריות רוטב שעועית רולדה מהירה רולדת שוקולד רולדת שמרים ריבת חלב ריבת ענבים ביתית ריבת שזיפים ביתית רימון שום שוקולד מריר שזיף אירופי שזיף מיובש שזיף מיובש לדר שמן זית בלבנה שמפיניון שמרים ריבת חלב שעועית חומה. שעועית צהובה תבלין לקובה תבלין קארי תבשיל קציצות. תוספת תותים תמצית וניל תמר טחון תערובת עוגה תפוז סיני תפוח תפוח אדמה בנינג'ה גריל תפוחים תפוחים ותמרים תרד