עוגת שוקולד |
מתכון נהדר לעוגת שוקולד או כמו שרבים קוראים לה עוגה כושית.
העוגה מתאימה לימי הולדת לילדים, סתם ליום יום כשמתחשק משהו מתוק.
עוגת שוקולד פרווה שאפשר לשנות גם לחלבית.
עוגת שוקולד פשוטה להכנה וניתן להכינה יום מראש לצפות בקרם ולשמור במקרר.
המצרכים לעוגת שוקולד:
6 ביצים
כוס ושלוש רבעים קמח
1 שקית אבקת אפייה
רבע כפית סודה
חצי כוס אבקת שוקולית
כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
כף וחצי תמצית וניל
חצי כוס שמן
כף גדושה חמאה רכה או מרגרינה.
כוס מים (אפשר להחליף בחלב)
אפשרויות גיוון: רבע כוס אגוזים קצוצים, רבע כוס נטפי שוקולד לבן.
אופן ההכנה:
מפרידים בין חלמונים לחלבונים.
קערת החלמונים- מערבלים היטב עד לקבלת תערובת תפוחה,
מוסיפים שמן ואת כף החמאה ותמצית הניל, וסוכר וניל.
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
קערת הקמח- מערבבים את הקמח אבקת האפייה והסודה ומוסיפים את אבקת השוקולית.
חיבור התערובת היבשה עם החלמונים- מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת החלמונים
תוך כדי בחישה והוספת מים.
מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ושוקולדית.
קערת החלבונים- מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף לבן רך מוסיפים בהדרגה את הסוכר
וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף לבן מבריק ונוקשה.
כדי שהקצף לא ישבר.
אפשר בשלב זה להוסיף אגוזים או נטפי שוקולד לבן כמו בעוגה זו.
עוגת שוקולד עם ניטפי שוקולד לבן |
יוצקים את התערובת לתבנית 26 או תבנית מלבנית חד פעמית יש לשמן ולקמח את התבנית.
אופים בתנור שחומם מראש בחום של 170 -180 מעלות זמן האפייה הוא כחצי שעה והוא משתנה
בין תנורים לכן כדאי אחרי חצי שעה לבדוק את העוגה ע"י נעיצת קיסם או סכין.
אם הסכין/קיסם יוצאים נקיים העוגה מוכנה.
עוגת שוקולד עם שמנת מתוקה |
ציפויים לעוגת שוקולד אפשר לבחור כל ציפוי שרוצים קרם שוקולד, קצפת, קרם וניל וכו'.
עוגת שוקולד עם קרם שוקולד- כמו בעוגה זו:
מרתיחים מיכל שמנת להקצפה יוצקים על שוקולד מריר חתוך לקוביות. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס.
ממתינים שהתערובת תתקרר.
מקציפים מיכל שמנת ומוסיפים את תערובת השוקולד הקרה. מערבבים היטב. ויוצקים על העוגה ומניחים במקרר. הקרם יתמצק יפה אחרי קירור.